Otogaza indirim geliyor! İşte güncel fiyatlar

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin, motorin ve otogaz fiyatlarını etkiliyor. Peki, bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

EKONOMİ 02.05.2024, 11:45 02.05.2024, 18:14 Buse Önder
Otogaza indirim geliyor! İşte güncel fiyatlar

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, vatandaşların akaryakıt fiyatlarını yakından takip etmesine neden oluyor.

Son gelen bilgilere göre, otogaz fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim bekleniyor.

İstanbul'da güncel akaryakıt pompa fiyatları şu şekilde;

Benzinin litresi ortalama 43,65 lira

Motorinin litresi ortalama 41,07 lira

Otogaz ise ortalama 22,47 lira

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor?

Akaryakıt fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak belirleniyor. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Cost, Insurance and Freight) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Yorumlar (0)