Öğretmenler yarın iş bırakıyor! MEB’den iddialara yalanlama

Öğretmenler, artan şiddet olaylarına tepki olarak yarın iş bırakacağı duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı ise, okulların yarın tatil olmadığını açıkladı ve iddiaları yalanlayarak okulların normal şekilde faaliyet göstereceği vurgulandı.

EĞİTİM 09.05.2024, 16:48 Buse Önder
Öğretmenler yarın iş bırakıyor! MEB’den iddialara yalanlama

İstanbul'da bir özel lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, eğitimciler arasında büyük bir tepkiye neden oldu.

Bu olayın ardından öğretmenler, ülke genelindeki okullarda bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Çeşitli sendikaların çağrısıyla gerçekleşecek olan iş bırakma eylemine, öğretmenlerin geniş çapta katılım göstermesi bekleniyor.

‘Okullar tatil olacak’ iddiasına yalanlama

Sosyal medyada "Okullar yarın tatil" iddialarına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi. MEB, eğitimin normal akışında devam edeceğini belirterek, bu çağrının sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir konu olduğunu vurguladı.

Bugün yaşanan acı olayın ardından, sendikaya bağlı öğretmenlerin Oktugan'ın öldürülmesine tepki olarak ilk derse girmeyerek protesto ettiği bildirildi.

Sendikalardan açıklama geldi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının giderek arttığını ve toplumsal bir sorun haline geldiğini savundu. Yalçın, şiddet olaylarının aslında geçmişteki ihmallerin sonucu olduğunu ifade ederek, bu tarz acıların tekrar yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

‘Öğretmenlerin hakları hukuk ile korunmalı’

Eğitimcilere yönelik şiddete karşı daha etkili önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Yalçın, uluslararası hukuk ve anayasada yaşam hakkının korunması gerekliliğine dikkat çekti.

Devletin, eğitim çalışanlarını korumak ve şiddet olaylarını önlemek için gerekli yasal ve idari tedbirleri alması gerektiğini belirtti. Yalçın, eğitim çalışanlarının bu konuda hukuki koruma sağlanmasını ve şiddete uğrayanlara adil bir şekilde ceza verilmesini talep etti.

Yorumlar (0)