Bakan Selçuk: Okullar açılmasın diyeceğine maske takmayı öğren!

Siyasi nezaket ne Millî Eğitim Bakanı'na, ne de "küfretse de rahatlasa" denilen Sağlık Bakanı'na rahat konuşmaya izin veriyor. Gece gündüz okullarla ilgili formüller üretmeye çalışan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hem "okullar açılmasın" diyen hem de korona tedbirlerine uymayanlara seslenerek sözü, "Okullar açılmasın diyeceğine maske tak" demeye getirdi.

EĞİTİM 06.08.2020, 11:02 06.08.2020, 11:27
Bakan Selçuk: Okullar açılmasın diyeceğine maske takmayı öğren!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında eğitime ara veren okulların 31 Ağustos günü yeniden açılacağını duyurmuştu.

Bakan Selçuk, öğrenci ve öğretmenlerin sağlığını ön planda tuttuklarına dikkat çekerek, uygun ortamın meydana gelmesi ve şartların elverişli olması durumunda 31 Ağustos'ta okulların açılabileceğini söylemişti. Selçuk'un bu açıklaması üzerine bazı kesimlerden tepkiler gelmeye başlamıştı. 

Özellikle son birkaç gündür vaka sayılarının artış göstermesi nedeniyle vatandaşlar, okulların açılması fikrine sıcak bakmamaya başladılar.

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile "Okullar açılmasın" diyenleri eleştirdi. 

"Okulların açılmaması gerektiğini söylemenin; maske takmamak, mesafeye dikkat etmemek ve hiçbir önlemi önemsememek kadar basit olduğunu" kaydeden Selçuk, dışarıya çıkan tüm vatandaşların 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu üzerinde hissetmeleri gerektiğini ifade etti. 

Selçuk, vatandaşların tedbirli olmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, okulların 31 Ağustos'ta açılacak olması konusunda "erken" denilemeyeceğini çünkü daha ileriki bir zamanda durumun daha iyiye gideceğinin bir garantisi olmadığını söylemişti.

Yorumlar (2)
Cenk Eren 4 yıl önce
Bence de sağlık bakanı bir küfretse de rahatlasa. Sağlık çalışanları perişan durumda. Ama millet sahilde güneşlenme derdinde. Sonrada çık, okullar açılmasın de. Senin yüzünden çocuklar eğitimsiz mi kalsın? Kabahat devlette. Amerika ve Avrupa gibi tedaviyi paralı yapacaksın. Bak o zaman 100 bin dolar ödeme korkusuyla maskesiz sokağa çıkıyorlar mı?
Öztürk Seyhan Üzer 4 yıl önce
Öncelikle sayın Milli eğitim Başkanım ve Sağlık Bakanımız Sonsuz Emeyi için Teşekkür ederim Ben kendime ve çevreme duyarlı bir vatandaş olarak Maskeni ve Mesafeye dikkat edelim Ama Benim astım Hastası çocuklarımız var onun için Okulların Açılmasına Karşıyım zira ben ve Ailem Eğtimi seven Ev Eytimin gerekliliğini bilen Bireyleriz Herkezi Maske Ve mesafeye dikkat etmesini bekliyoruz ama Okullar açılırsa virüs bitmeden ben çocuk nasıl gönderirim Okula