Yunan, tatbikattan korktu! "Konuşup anlaşalım"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de askeri tatbikat için hazırlık yapmasından korkarak, diyalog çağrısında bulundu. 

DÜNYA 28.07.2020, 17:05 28.07.2020, 17:10
Yunan, tatbikattan korktu! "Konuşup anlaşalım"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de askeri tatbikat için hazırlık yapması, Yunanları adeta korkuttu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İspanyol mevkidaşı Arancha Gonalez Laya ile bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenledi. 

"Avrupa Birliği aktif olmalı"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, İspanyol mevkidaşı Laya ile Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler ile sığınmacı meselesini ele aldıklarını ifade etti.

Dendias, Avrupa Birliği'nin (AB) Libya meselesinde daha aktif bir tavır takınması gerektiği konusunda Laya ile anlaşmaya vardıklarını kaydetti. 

"Diyalog kurmaya hazırız"

Laya'nın dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü anımsatan Dendias, Yunanistan'ın da Türkiye'ye karşı saygılı olduğunu iddia etti. 

Dendias, Doğu Akdeniz'de yürütülen sondaj çalışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı açıklamalara işaret ederek, tehdit ya da baskı olmaksızın Türkiye ile diyalog kurmaya hazır olduklarını ve iki ülke arasındaki tek problemin "kıta sahanlığı" olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ne demişti?

Yunanistan'ın kritik bir komşu olduğuna dikkat çeken Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatlar doğrultusunda Yunanistan ile herhangi bir koşul olmadan tüm meseleleri konuşmaya hazır olduklarını söylemişti.

Kalın, Türkiye'nin kıta sahanlığı, hava sahası, Ege, adalar, Doğu Akdeniz ve arama-tarama faaliyetleri gibi konularda Yunanistan ile diyalog kurabileceklerini ifade etmişti. 

Türkiye'nin Meis Adası'nın doğusu ile güneyinde NAVTEX ilan etmesine ilişkin Kalın, bölgede yürütülen faaliyetleri biraz daha bekletebileceklerini kaydetmişti. 

Yorumlar (0)