Thunberg'in kuklası köprüden sarkıtıldı!

16 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg'in temsili bir kuklası, İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan bir köprüden sarkıtıldı. Savcılık, konuya ilişkin soruşturma başlattı.

DÜNYA 08.10.2019, 14:29 08.10.2019, 14:31
Thunberg'in kuklası köprüden sarkıtıldı!

Roma'nın güneyindeki Isaac-Newton Köprüsü'ne boynundan iple asılı olan kuklanın üstünde Greta Thunberg ile özdeşleşen iki adet örgülü saç da vardı. Kuklanın üzerinde "Greta is your God" (Greta sizin tanrınız) yazılı bir pankart bulunuyordu.

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Roma savcılığı, "ağır tehdit" suçlamasıyla konuya ilişkin soruşturma başlattı.

Roma Belediye Başkanı ve Beş Yıldız Hareketi üyesi Virginia Ragg, olayı "utanç verici" olarak nitelendirirken, Greta ve ailesine destek mesajı yolladı.

"Herkes iklim konusunda duyarlı olmalı"

​İtalya Çevre Bakanı Sergio Costa, herkesin iklim meselesinde duyarlı olması gerektiğine ve olayın "kabul edilemez suç teşkil eden bir hareket" olduğuna dikkat çekti.

​İtalya'da geçen hafta düzenlenen iklim gösterilerine bir milyondan fazla kişi katılmış, Roma, Milano ve Napoli'de geniş çaplı yürüyüşler gerçekleştirilmişti.

Greta Thunberg, geçen hafta Alternatif Nobel Ödül olarak da bilinen Doğru Yaşam Ödülü'nün sahibi olmuştu. 

Yorumlar (0)