Sahiplerinden habersiz kargo kutusuna girdi! Kilometrelerce yol kat etti

ABD’nin Utah eyaletinde yaşayan bir kedi, evinden kilometrelerce uzakta olan California eyaletine yanlışlıkla girdiği bir kargo kolisinde seyahat etti. Kedinin bu macerası ise ülke genelinde büyük bir ilgiyle karşılandı.

DÜNYA 29.04.2024, 16:24 Buse Önder
Sahiplerinden habersiz kargo kutusuna girdi! Kilometrelerce yol kat etti

Utahlı bir çift, utangaç kedileri Galena'nın nisan ayının başında aniden kaybolmasıyla büyük bir endişe yaşadı. Galena'nın kaybolması üzerine geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı ancak kediyi bulmak mümkün olmadı.

Bir hafta sonra, ailenin evine binlerce kilometre uzaklıkta, California'da bir veterinerden gelen bir telefon, olayı tamamen değiştirdi.

Amazon çalışanı fark etti

Ailenin kargo paketlerinden birine gizlice giren Galena, kutunun içinde bir hafta boyunca seyahat etti ve binlerce kilometre yol kat ettikten sonra California'da bir Amazon çalışanı tarafından kurtarıldı.

Kediyi bulan Amazon çalışanı, çelik burunlu iş ayakkabısının da bulunduğu bir kargo kutusunda kediyi fark etti. Galena, günlerce aç ve susuz kalmış olmasına rağmen sağlığına kavuşmuştu. Veteriner, kedinin mikroçip sayesinde sahibine ulaştı ve durumu bildirdi.

‘İnanılmaz bir kavuşmaydı’

Galena'nın sahibi Carrie Clark, Utah’taki KSL TV kanalına yaptığı açıklamada, kedisinin kutuları çok sevdiğini ve bu nedenle maceraya atılmış olabileceğini belirtti. Clark, "İlk başta veterinere inanmadım. Bunun kötü bir şaka olduğunu düşündüm” dedi.

Clark ve kocası, Galena'ya kavuşmak için Utah’tan California’ya yaklaşık 1000 km uçtu. Galena, sahiplerini gördüğünde büyük bir mutluluk yaşadı. Clark, "Bizi görür görmez titremeyi bıraktı. Kucağıma alır almaz da rahatladı. İnanılmaz bir kavuşmaydı" dedi.

‘Amazon kutularınızı kontrol edin’

Kedinin kutunun kenarındaki bir delikten hava aldığı ve iyi hava koşullarının onu olumsuz etkilemediği belirtildi. Clark, kedi sahiplerine "Lütfen mikroçip taktırmayı ihmal etmeyin" tavsiyesinde bulunarak, "Amazon kutularınızı da üç-dört kez kontrol edin" dedi.

Yorumlar (0)