Rusya: Kasım'ın öldürülmesi maceracı bir adım!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi için "bölge çapında gerginliği artıracak maceracı bir adım" değerlendirmesini yaptı.

DÜNYA 03.01.2020, 11:50 13.01.2020, 12:15
Rusya: Kasım'ın öldürülmesi maceracı bir adım!

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Süleymani’nin öldürülmesi sebebiyle İran halkına taziye iletildi.

"Bölge çapında gerginliği artıracak bir adım"

Süleymani’nin, İran’ın çıkarlarına hizmet etmeye adamış bir kişi olduğu kaydedilen açıklamada, "Süleymani’nin Amerika tarafından Bağdat’ta gerçekleştirilen roket saldırısında öldürülmesini, bölge çapında gerginliği artıracak maceracı bir adım olarak görüyoruz." denildi.

Rus senatör: "Çatışmaların habercisi"

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İşler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev ise bir süre önce yaptığı açıklamada, Süleymani’nin öldürülmesinin "Amerikalılar ile Irak’taki Şiiler arasındaki çatışmaların habercisi" olduğunu belirtmişti.

Ebu Mehdi el-Mühendis de öldürüldü

Pentagon, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı'na yapılan saldırıda öldürüldüğünü duyurmuştu.

Yorumlar (0)