Devrim Muhafızları'ndan ABD ve İsrail'e mesaj

Kasım Süleymani'nin ölümü nedeniyle açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif, "Devrim Muhafızları Ordusu ve direniş cephesi bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçecek" dedi.

DÜNYA 03.01.2020, 11:05 03.01.2020, 14:55

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin devlet televizyonuna açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif, Devrim Muhafızları ile bölgedeki müttefiklerinin bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçeceğini ve ABD ile İsrail'in sevincinin "mateme dönüşeceğini" vurguladı.

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin intikamını "kesinlikle" alacaklarını belirten İran Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif, "Devrim Muhafızları Ordusu ve direniş cephesi bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçecek." diye konuştu.

İran Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif, "Amerikalılar ve siyonistlerin anlık sevinçlerinin mateme dönüşmesi uzun sürmeyecek." tehdidinde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon), Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı'na gerçekleştirilen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Pentagon, saldırı emrini ise ABD Başkanı Donald Trump'ın verdiğini duyurmuştu.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmış ve 3 gün ulusal yas ilan etmişti.

Yorumlar (0)