Rus yetkiliden ABD'ye sıcak çatışma uyarısı: İşin rengi değişir!

ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda ciddi bir tehlikenin ortaya çıkacağını kaydeden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, "Joe Biden yönetiminin, bu tehlikenin farkında olduğunu umuyoruz. Sıcak çatışma, işin rengini değiştirecektir." dedi.

DÜNYA 23.09.2022, 22:38 25.09.2022, 08:43 Hakan Öksüz
Rus yetkiliden ABD'ye sıcak çatışma uyarısı: İşin rengi değişir!

Şubat ayında başlayan Ukrayna-Rusya savaşında 7 ay geride kaldı. Savaşın başında koyduğu hedeflere ulaşamayan Rus ordusu, ele geçirdiği toprakları son haftalarda kaybetmeye başladı. Kısmi seferberlik ilânında bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 300 bin yedek askeri orduya çağırdı. Ukrayna'da yürüttükleri operasyonun tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Putin, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya verdiği silah desteğini sürdürmesi halinde nükleer silah kullanımının gündeme gelebileceğini ima etti.

"ABD ile Rus askerleri arasında çatışma çıkarsa..."

Putin'in "nükleer silah iması" dünya kamuoyunda yankı uyandırdı. Son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'dan da sert açıklamalar geldi. ABD veya Batılı ülkelerin Ukrayna'ya direkt olarak asker göndermesi durumunda ciddi bir tehlikenin ortaya çıkacağını söyleyen Ryabkov, "ABD ile Rus askerleri arasında çıkabilecek olası bir sıcak çatışma, işin rengini değiştirecektir. Umuyoruz ki Joe Biden yönetimi bunun farkındadır." ifadelerini kullandı.

"ABD, ulusal güvenliğimizi doğrudan tehdit ediyor"

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya açıkça destek verdiğini hatırlatan Ryabkov, "ABD ve NATO ile müzakere yapılması ihtimali oldukça zayıf. Kiev yönetimini cesaretlendirerek bize karşı sürüyorlar. Yaptıkları silah yardımı ile savaşın uzamasına neden oluyorlar. Bir taraftan da bize karşı karalama kampanyası yürütüyorlar. Vladimir Putin'in konuşmasını bir nükleer tehdit olarak yorumladılar. Kimseye böyle bir tehditte bulunmadık. Nükleer silahların kullanımına dair kriterler ortada, bundan bahsettik. Sadece ulusal güvenliğe doğrudan tehdit durumunda kullanılabiliyorlar. B61-12 tipi nükleer bomba ile Rident-2 denizaltı balistik füzelerini Avrupa'ya konuşlandıran ABD, ulusal güvenlğimizi direkt olarak tehdit ediyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)