Biden: Rusya eğer nükleer silah kullanırsa…

Bir televizyon programı için röportaj veren Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, “Rusya eğer nükleer silah kullanırsa hiç olmadığı kadar parya haline gelir” ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 17.09.2022, 14:58
Biden: Rusya eğer nükleer silah kullanırsa…

CBC News ekranlarında yayınlanacak olan “60 Minutes” isimli programa röportaj veren ABD Başkanı Joe Biden, Scott Pelley’in sorularını yanıtladı. Röportajında Ukrayna savaşına ilişkin önemli mesajlar veren Biden, “Rusya, nükleer silahları devreye sokarsa, bunun sonuçları olacaktır” uyarısında bulundu.  

Biden, Putin’e seslendi: “Yapma, yapma, yapma”

Pelley’in, “Putin’in kimyasal ve nükleer silahları kullanmayı düşünmesi halinde ona şu an ne demek istediniz?” sorusuna yanıt veren Biden, “Yapma, yapma, yapma. 2’nci Dünya Savaşı’ndan bugüne dek, hiçbir şeye benzemeyen şekilde savaşın çehresini değiştireceksin” dedi.

 “Nükleer silah kullanırlarsa sonuçları olur”

Putin’in nükleer silahları kullanması halinde neler olacağını da yanıtlayan Biden, “O aşamada neler yaşanacağını bilseydim sence şu an sana söyler miydim? Rusya nükleer silahları devreye sokarsa, elbette bunun sonuçları olacaktır. Ancak tabii ki neler olacağını detaylı olarak söylemeyeceğim. Rusya eğer nükleer silah kullanırsa, hiç olmadığı kadar parya haline gelir. Böyle bir durumda yaptıklarının boyutuna bakarak hangi cevabı vermemiz gerektiğini belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“İşçilerin lehine bir anlaşma üzerine çalışılıyor”

Greve giden demir yolu işçileri ile varılan geçici anlaşmaya ilişkin de görüşlerini paylaşan Biden, “İşçiler ile şirket sahiplerini bir araya getirdik. İşçilerin lehine bir anlaşma üzerine çalışılıyor. Taraflar arasında anlaşmazlığın devam etmesi, bizim açımızdan kabul edilemez bir durum. İşçiler eğer grev kararı alsaydı, ülkede tedarik zinciri durma noktasına gelirdi. İşte o zaman çok ağır bir ekonomik krizle baş başa kalırdık” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)