Katliam şehri Buça'da normale dönüş

Rusya ordusunun saldırdığı Ukrayna'nın Buça şehrindeki pazar yerleri tekrar faaliyete geçti.

DÜNYA 22.05.2022, 21:08
Katliam şehri Buça'da normale dönüş

Başkent Kiev bölgesinde yer alan Buça, Ukrayna ve Rusya arasında 24 Şubat tarihinde başlayan savaşın en derin izlerini bünyesinde barındırıyor.

Kent altyapısının kullanılmaz hale geldiği, çok sayıda binanın yerle bir olduğu Buça'da, enkaz altlarından sivillere ait cansız bedenlerin çıkarılması için faaliyetler de devam ediyor.

Diğer taraftan, saldırılar sebebiyle ülkenin diğer güvenli bölgelerine geçiş yapanlar şehre geri dönüyor ve düzenini tekrar kurmaya çabalıyor. Buça'da kafe, market ve bazı işletmelere ek olarak pazar yerleri de tekrar çalışmalara başladı.

"Ukrayna için her şeyimi veririm"

Kentteki pazar yerinde çalışan Elena Skonatovska, pazarın savaş sebebiyle yaklaşık olarak iki ay kapalı kaldığını ifade etti.

Bu sebeple kayıplar yaşadığını kaydeden Skonatovska, "Rusya askerleri, et, balık ne varsa yedi ve her yeri yakıp yıktı. Kaybımız çok. Dört evladımın karnını bir şekilde doyurmam lazım. İki aylık süre boyunca biriktirdiğim parayla yaşama tutunabildik. Şimdi yeniden çalışmalarımıza başladık." diye konuştu.

Ukrayna'yı sevdiğine ve burayı terk etmek istemediğine işaret eden Skonatovska, "Avrupa ülkelerine gitmek istemedim. Burası benim toprağım. Ukrayna için her şeyimi veririm." dedi. 

"Savaştan galip çıkacağız"

Kente dönen İrina Kabits, 2014 yılına dek Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde ikamet ettiğini kaydederek, "Buraya, Donetsk'te başlayan savaş sebebiyle geldim. Savaş, beni ikinci defa burada yakaladı." şeklinde konuştu.

Çok sayıda kent sakinin, bu ay evlerine geri döndüğünü aktaran Kabits, "Başka bir kente taşınmak istemiyorum. Buça'yı çok seviyorum." ifadelerine yer verdi.

Kabits, her şeyin daha güzel olması umudunu ifade ederek, "Ukrayna kuvvetli ve bütün dünyanın desteğiyle bu savaştan galip çıkacağımıza inanıyorum. Burası da eskisi gibi çok güzel olacak." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)