Michigan'da sürpriz kasırga: Ölü ve yaralılar var!

ABD'nin Michigan eyaletinde 4 bin 200 nüfuslu Gaylord kasabasını vuran sürpriz kasırga, 2 kişinin ölümüne ve en az 40 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Konuya ilişkin yorumda bulunan uzmanlar, "Bu bölgedeki insanlar, daha çok kar fırtınalarıyla uğraşıyor. Bu kasırga onları hazırlıksız yakaladı." ifadelerini kullandı.

YAŞAM 22.05.2022, 21:21 Hakan Öksüz
Michigan'da sürpriz kasırga: Ölü ve yaralılar var!

Atlas Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında bulunan ABD'de her yıl çeşitli büyüklüklerde çok sayıda kasırga yaşanıyor. Daha önce hava tahmin raporlarında yer almayan bir kasırga ABD'nin Michigan eyaletini vurdu. Kasırga nedeniyle can ve mal kaybı meydana geldi.

2 kişi öldü, en az 40 yaralı var!

Edinilen bilgilere göre kasırga, ABD'nin Michigan eyaletinin Gaylord kasabasını vurdu. Hava olayları için uyarıcı bir sistemi bulunmayan 4 bin 200 nüfuslu kasabada kasırga nedeniyle evlerin çatıları uçtu. Kasırgada 2 kişinin hayatını kaybettiği, en az 40 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Kasırganın hızı saatte 225 kilometre olarak ölçüldü

Meteorolojiden gelen bilgilendirmeye göre kasırganın hızı saatte 225 kilometre olarak ölçüldü. Fırtınanın sadece 3 dakika sürdüğünü kaydeden kasaba sakinleri, gökyüzünde aniden beliren hortumun çok sayıda tırı devirdiğini belirtti.

En son 1998'de yaşanmıştı.

Bölge halkının daha çok kar fırtınalarıyla yüzleştiğini kaydeden uzmanlar, "Burada en son buna benzer bir kasırga 1998 yılında yaşanmıştı. Halk daha çok kar fırtınalarıyla uğraşıyor. Bu kasırga, bölgedeki vatandaşları savunmasız bıraktı. Çünkü böyle bir şeye kimse hazırlıklı değildi." yorumunda bulundular.

Colorado'da kar kalınlığı 51 santimetreyi buldu

Öte yandan ülkenin orta bölgesindeki eyaletlerinden olan Colorado'da meydana gelen sürpriz kar fırtınası nedeniyle 210 bin evin elektriği kesildi. Bölgedeki kar kalınlığı, 51 santimetreye ulaştı.

Yorumlar (0)