ABD'de Ida Kasırgası dehşeti: 28 ölü

ABD'nin kuzeydoğusunda da etkisini göstermeye başlayan Ida Kasırgası'nın sebep olduğu şiddetli yağış ve sel neticesinde en az 28 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 03.09.2021, 01:09 04.09.2021, 09:27
ABD'de Ida Kasırgası dehşeti: 28 ölü

Ülkenin güneyinde bulunan Louisiana eyaletinin ardından kuzeydoğu yakasında da etkili olan Ida Kasırgası, New Jersey, New York, Maryland ve Pennsylvania eyaletlerinde şiddetli yağışa sebep oldu.

28 ölü

New York'ta rekor seviyede yağışın sebep olduğu selde hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e çıktı, Maryland ve New Jersey eyaletlerindeki vefatlarla birlikte sellerde en az 28 kişi feci şekilde can verdi.

Selden etkilenen bölgelerde arama kurtarma faaliyetleri sürerken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

New York'ta 'acil durum'

Diğer yandan, yerel medyada yer alan habere göre, New Jersey'de sel sularının bastığı 2 evde şiddetli patlama meydana geldi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun dün acil durum ilan ettiği şehirde, metro istasyonlarını su basması sebebiyle çok sayıda kişi istasyonlarda mahsur kalmıştı.

New Jersey'nin güneyinde meydana gelen hortum evlerin çatılarında hasara sebep olmuş, Pennsylvania eyaletinin Philadelphia şehrinde bir otoyol tamamen sular altında kalmıştı.

New Jersey'de ise Newark Havaalanı'nı şiddetli yağış sebebiyle su basmış ve çok sayıda uçuş iptal edilmişti.

New Jersey, New York ve Pennsylvania eyaletlerinde 200 bini aşkın kişi elektrik kesintilerinden etkilenmişti.

























Yorumlar (0)