ABD'yi 2 gecede 63 hortum vurdu: Ölü ve yaralılar var

Bu hafta, ABD'nin güneyinde bulunan 5 eyalette 2 gecede 60’ı aşkın şiddetli hortum ve kasırga meydana geldiği kaydedildi. Afetler sonucunda 2 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

DÜNYA 25.03.2022, 08:11 27.03.2022, 09:43
ABD'yi 2 gecede 63 hortum vurdu: Ölü ve yaralılar var

ABD Ulusal Meteoroloji Servisinden gelen açıklamada, pazartesi ve salı günü ABD’nin güney eyaletleri, Oklahoma, Texas, Louisiana, Alabama ve Mississippi’de 63 hortum felaketinin yaşandığı bildirildi. 

ABD’yi hortum ve kasırga vurdu

Pazartesi gecesi Teksas'ın Sherwood Shores ve Jacksboro yerleşkelerini vuran EF-2 kasırga ve hortumları, saatte 240 kilometre hıza ulaştığı kaydedildi.

Louisiana eyaletinin New Orleans kentinde salı gecesi yaşanan hortumun da EF-3 türünde ve saatte 210 kilometre hızla geldiği aktarıldı.

Pazartesi, Oklahoma ve Teksas’ta yaşanan şiddetli hortum ve kasırgalar doğu istikametine kayarak sonraki gece ise New Orleans kentinin güney bölgeleri St. Bernard Parish ve Arabi’de ciddi hasara yol açmıştı.

2 kişi öldü

5 eyaleti etkileyen şiddetli hortum ve kasırgalar sonucunda New Orleans’ta 25 yaşında bir erkek ve Teksas’ın Grayson bölgesinde 73 yaşında bir kadın yaşamını yitirirken, onlarca kişi yaralanmış, pek çok ev ve iş yeri kullanılamayacak duruma gelmişti.

Yorumlar (0)