Gazze’de katliam var: İsrail, 400 Filistinli aileyi yok etti, 3 bin 478 kişiyi öldürdü!

Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a bağlı hükümet yetkilileri, İsrail'in 7 Ekim Cumartesi gününden bu yana kadar bölgede düzenlediği saldırılarda "400 Filistinli ailenin yok edildiğini" açıkladı.

DÜNYA 18.10.2023, 17:20 18.10.2023, 17:43
Gazze’de katliam var: İsrail, 400 Filistinli aileyi yok etti, 3 bin 478 kişiyi öldürdü!

Hükümetin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf, gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Gazze’deki son gelişmelere ilişkin bilgi paylaşan Maruf, yaşanan olaylara dair değerlendirme yaptı.

Maruf, "İsrail güçleri tarafından 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze halkına yönelik düzenlenen hava saldırılarında 2 bin 163 kişi bulunuyordu ve buradaki 400 aile yok edildi" ifadelerini kullandı.

İsrail'in dün akşam saatleri sırasında düzenlediği ve yüzlerce can kaybı ile yaralanmaya neden olan "El-Ehli Baptist Hastanesi katliamının" sorumluluğunu üstlenmekten kaçındığını söyleyen Maruf, İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesini tehdit ettiğini ise yalanlayamayacağını vurguladı.

İsrail-Filistin çatışmasında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir saldırı harekatı başlatılmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne doğru binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar da Gazze-İsrail sınırında bulunan Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na bir baskın düzenleyerek söz konusu bölgeyi ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra da buradan İsrail’e ait topraklardaki yerleşim yerlerine girmiş ve İsrail ordusu da onlarca savaş uçağı ile Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıda bulunmuştu.

Saldırıların 12.gün bilançosu

Gazze'den İsrail’e yönelik düzenlenen düzenlenen saldırılarda 304'ü asker olmak üzere toplam 1405 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 968 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.

3 bin 478 Filistinli öldü

Filistin Sağlık Bakanlığı, tarafından yapılan son açıklamaya göre ise İsrail'in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılarda 3 bin 478 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 bin 500 kişinin ise yaralandığı duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sıralarında 62 Filistinlinin hayatını kaybettiği yaklaşık 1300 kişinin ise yaralandığı belirtilmişti.

Ayrıca İsrail'in orantısız saldırılarında 13 gazeteci de hayatını kaybetmişti.

Lübnan sınırında ise 8 Ekim tarihinde İsrail ordusu ile Hizbullah arasında çıkan çatışmalarda 10 Hizbullah, 1 gazeteci, 2 İslami Cihad üyesi ve 2 sivil yaşamını yitirmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda ise 2 İsrail askeri ile 1 İsrailli sivil ölmüştü.

Son olarak, İsrail güçlerinin Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik düzenlediği saldırıda 500'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)