Biden'dan tüm dünyaya gözdağı

Kasım ayında yapılacak seçimler yaklaşırken pek çok etkinliğe katılan ABD Başkanı Joe Biden, bu kez ABD Askeri Akademisi'nin mezuniyet töreninde kürsüye çıktı. Tüm dünyaya gözdağı veren Biden, dünyanın tek süper gücü olduklarını söyledi.

DÜNYA 25.05.2024, 22:46 27.05.2024, 10:19 Hakan Öksüz
Biden'dan tüm dünyaya gözdağı

New York’ta düzenlenen ABD Askeri Akademisi'nin mezuniyet töreninde kürsüye çıkan ABD Başkanı Joe Biden, bin 36 öğrenci ile yüzlerce katılımcıya hitap etti. Biden, Ukrayna ve İsrail'in yanı sıra dünyanın pek çok bölgesindeki müttefiklerine destek vermeyi sürdürdüklerine değindi.

"Ukrayna'yı desteklemeye devam ediyoruz"

Rusya'nın 2 senedir devam eden Ukrayna işgalinin püskürtülmesi adına gece gündüz çalıştıklarını kaydeden ABD Başkanı Biden, "Ukrayna'yı desteklemeye devam ediyoruz. Onlarla beraber güçlü şekilde duruyoruz. Bu duruşumuz sürecek." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın tek süper gücüyüz"

İran tarafından İsrail'e yapılan füze saldırılarının püskürtülmesinde büyük rol oynadıklarını söyleyen Biden, "Çin'in artan saldırganlığına karşı Hint-Pasifik'te yer alan müttefiklerimize de destek veriyoruz. Dünyanın tek süper gücüyüz. ABD Silahlı Kuvvetleri, yalnızca bizim yapabileceğimiz şeyleri yapmamıza yardımcı oluyor." dedi.

Yorumlar (0)