Biden’dan İsrail’e açık tehdit: ‘Devam ederse silah göndermeyeceğiz’

ABD Başkanı Joe Biden, ateşkes görüşmeleri devam ederken İsrail'in Refah'a saldırılarının sürdüğünü belirtti. Biden, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir saldırı yapması halinde silah sevkiyatını durduracaklarını ifade etti.

DÜNYA 09.05.2024, 11:56 09.05.2024, 11:57 Buse Önder
Biden’dan İsrail’e açık tehdit: ‘Devam ederse silah göndermeyeceğiz’

ABD Başkanı Joe Biden, verdiği röportajda, hem Gazze'deki son duruma hem de İsrail'in Refah'a yönelik olası bir kara saldırısına karşı ABD'nin tutumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Biden, yönetiminin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurmasına dair, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve (İsrail'in) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü." yorumunda bulunarak Amerikan üretimi bombaların Gazze'deki Filistinli sivillerin ölümüne neden olduğunu kabul etti.

‘Eğer Refah’a girerse silah göndermeyeceğiz’

Daha önce de İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda birçok kez uyarıda bulunduklarını hatırlatan Biden, son görüşmesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya bu konuyu açıkça dile getirdiğini belirtti.

Bide, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim" ifadelerini kullandı.

Bomba ve top mermisi gönderilmeyecek  

İsrail'in güvenliğini sağlama taahhütlerine hala bağlı olduklarını vurgulayan Biden, ancak İsrail'in sivil yerleşim bölgelerinde kullandığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini göndermeyi durduracaklarını açıkladı.

Yorumlar (0)