Real Madrid - Borussia Dortmund maçı, Türkiye’ye yeni başarı getirecek

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinin ilk maçı 2-2 berabere sonuçlanmıştı. Rövanş maçında Real Madrid, Bayern Münih'i 2-1 mağlup ederek finale yükseldi ve Borussia Dortmund'un rakibi oldu. Bu finalde Arda Güler ve Salih Özcan gibi Türk oyuncular, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez kazanan bir Türk oyuncu olma şansını yakalayacak. İşte detaylar...

SPOR 09.05.2024, 11:30 11.05.2024, 09:05 Melina Ay
Real Madrid - Borussia Dortmund maçı, Türkiye’ye yeni başarı getirecek

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İspanyol La Liga temsilcisi Real Madrid, evinde Alman Bundesliga ekibi Bayern Münih'i ağırladı. Maç, Santiago Bernabeu Stadyumu'nda oynandı ve müsabakayı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak yönetti. Yardımcı hakemlik görevlerini ise Tomasz Listkiewicz ve Adam Kupsik üstlendi.

İspanya temsilcisi, maçta 1-0 geriye düşmesine rağmen, son 3 dakikada bulduğu 2 golle mücadeleyi 2-1 kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıktı. Real Madrid'in finale yükselmesini sağlayan golleri 88 ve 90+1. dakikalarda Joselu kaydetti. Bayern Münih'in tek golünü ise 68. dakikada Alphonso Davies attı. Bu sonuçla birlikte, Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund'un rakibi oldu. Öte yandan milli oyuncu Arda Güler, Real Madrid formasıyla maçta sahaya çıkmadı.

Borussia Dortmund ile Real Madrid arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı ise 1 Haziran'da Londra'daki efsanevi Wembley Stadı'nda gerçekleşecek.

Finale yükseldi

Bu sezon Real Madrid formasıyla İspanya La Liga ve İspanya Süper Kupa Şampiyonluğu yaşayan Arda Güler, Borussia Dortmund'un milli orta sahası Salih Özcan ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de finalde yer alma başarısı elde etti. Dün akşamki karşılaşmada yedek kulübesinde yer alan Güler, maçta forma giyemedi. Ancak Real Madrid, Bayern Münih'i 2-1 mağlup ederek 2-2 biten ilk maçın rövanşında finale yükseldi.

Bir ilk elde edilecek

Türk futbolcular arasında, daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde boy gösteren isimler bulunuyor. 2022/2023 sezonunda Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, 2013/2014 sezonunda Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan, 2012/2013 sezonunda Borussia Dortmund'da oynayan Nuri Şahin, 2009/2010 sezonunda Bayern Münih forması giyen Hamit Altıntop ve 2001/2002 sezonunda Bayer Leverkusen forması giyen Yıldıray Baştürk bu oyunculardan bazılarıdır. 1 Haziran'da Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak olan Borussia Dortmund - Real Madrid final mücadelesinde ise hangi takım galip gelirse gelsin, bir Türk futbolcu ilk kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanma şansını yakalayacak.

Yorumlar (0)