Tehlike geçti! Sızıntının kaynağı bulundu

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda normal seviyenin üstünde hava kaçağının olduğu saptanmıştı. Söz konusu kaçağın kaynağı bulundu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.10.2020, 13:50
Tehlike geçti! Sızıntının kaynağı bulundu

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ufak çaplı hava kaçaklarının meydana geldiği ve söz konusu kaçakların sensörler aracılığıyla hızlı bir şekilde saptanabildiği biliniyor. Fakat 2019 yılının Eylül ayında saptanan bir sızıntının, son dönemde iyice artmaya başladığı ifade edildi. 

Uluslararası Uzay İstasyonu (NASA) astronotları, Ağustos ayından beri hava kaçağının kaynağını tespit etmek için yoğun çaba harcıyordu.

Tehlike hızlı bir şekilde büyürken, konuya ilişkin beklenen açıklama yapıldı. 

Uluslararası Uzay İstasyonu'na giden astronotlar, uzun süredir yaptıkları araştırmalardan sonra hava kaçağının kaynağını buldular. 

Kenny Todd isimli müdür yardımcısı, hava kaçağı için bir test hazırladıklarını ve söz konusu test sayesinde sızıntının, Rus bölümünde bulunan bir modülden kaynaklandığını ifade etti. 

Roscosmos, hava kaçağının bir hizmet modülünden geldiğini onayladı. Rus uzay ajansı, konuya ilişkin herhangi bir risk olmadığına dikkat çekti.  

Rus Soyuz MS-16 kapsülünün, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmiş olarak bulunduğu ve herhangi bir sıkıntı oluşması durumunda tahliye için bekletildiği biliniyor. 

Hava kaçağının bulunduğu Rus modülünü incelemeye alan astronotlar, sızıntının tam noktasını belirlemeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)