Usta sanatçıya veda

Beyin kanaması sebebiyle kaldırıldığı hastanede 86 yaşında yaşamını yitiren eğitmen, şarkıcı, yönetmen ve tiyatro sanatçısı Ayla Algan için İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde merasim düzenlendi. Sanatçının naaşı, eda edilen cenaze namazının akabinde Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KÜLTÜR-SANAT 06.01.2024, 19:47 08.01.2024, 09:53
Usta sanatçıya veda

Merasime, merhumenin kızı Sevi Algan ve diğer aile fertlerinin yanı sıra sevenleri ve oyuncu dostları iştirak etti.

Merasimde aile adına bir konuşma gerçekleştiren oyuncu Erol Babaoğlu, Ayla Algan'ı Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nden uğurlamanın manalı olduğunu kaydederek, kendisiyle bu sahnede tanıştığını dile getirdi.

Babaoğlu, Tiyatro Araştırma Laboratuvarı'nın kurucularından Algan'ın Türk tiyatrosuna çok önemli katkıları olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri paylaştı:

"Çok fazla sayı insan yetiştirdiler. Ayla abla özellikle insana yatırım yapan, insana değer veren bir kişiydi. Her daim umudu vardı."

Tiyatro Kare Genel Sanat Yönetmeni Nedim Saban da Algan'ın tiyatroda Muhsin Ertuğrul'un evlatlarından biri olduğuna işaret ederek, tiyatronun bir süreç olduğunu Algan'dan öğrendiğini ve kendisinin dünya genelinde tanındığını söyledi.

Oyuncu Halit Ergenç ise Algan'ın sevenlerine başsağlığı temenni ederek, "Ayla Algan ile yan yana geldiğim vakit kendimi sanki çok büyük bir okyanusun yanındaymışım gibi hissediyordum. Çünkü ondan gelen sevginin ve bilginin size bulaşmaması asla mümkün değildi. İnsani ilişkilerde çok yönlendirici ve yardımseverdi. Ne mutlu onunla çalışma fırsatı bulmuş olanlara."

Konuşmacılar arasında Hilmi Zafer Şahin, Uğurtan Atakan, Aslı Öngören, Sevinç Özer, Ayla Uzunatağan, Orhan Alkaya, Ayşegül İşsever, Garo Mafyan, Bilge Katipoğlu ve Mine Koyuncuoğlu da yer aldı.

Konuşmaların akabinde, Algan'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelenler, karanfil bırakarak oyuncuya veda etti.



Son yolculuğuna uğurlandı

Merasimin akabinde usta sanatçının naaşı, Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Cenaze namazına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, İstanbul Valisi Davut Gül, Kerem Alışık, Engin Çağlar, Alper Kul, Hakan Bilgin, Orhan Gencebay ve Erdal Özyağcılar'ın yanı sıra sanat dünyasından çok sayıda kişi iştirak etti.

Sanatçının naaşı, eda edilen cenaze namazının akabinde Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Tiyatro dalında 2022 senesinde Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nün sahibi olan Ayla Algan, Sadri Alışık ile birlikte oynadığı, kült haline gelmiş 'Ah Güzel İstanbul' adlı filmiyle gönüllerde yer edinmişti.

Yorumlar (0)