Pandemi sürecinde güvenli sanatın mümkünü, sertifikasyon ile olacak!

“Güvenli Turizm Sertifikasyonu” projesini daha önce turizm merkezleri için başlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu projeyi şimdi de kongre ve kültür-sanat tesisleri için de uygulamaya başladı!

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 17:10
Pandemi sürecinde güvenli sanatın mümkünü, sertifikasyon ile olacak!

Pandemi sürecinin en başında iptal olan tiyatro, konser, sergi ve festival gibi bir çok kültür sanat etkinliğinin nasıl gerçekleşeceği büyük bir merak konusuydu. Normalleşme süreciyle birlikte tüm salgın koşullarını uygulayarak gerçekleşen etkinlikler , takipçilerle buluşmaya devam ediyor. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Koronavirüs tedbirleri nedeniyle gerçekleştirdiği “Güvenli Turizm Sertifikasyonu” daha önce restoran, otel, turizm mekanları ve transferler için yapılmıştı. Şimdi bu proje; tiyatro, sergi, sinema, kongre, müze ve gösteri alanları için de uygulanmaya başlandı. Programı ücretsiz olarak gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, sertifikasyonun yaygınlaşmasını ve salgın döneminde kültür sanatın fiziki olarak da mümkün olması için çalışıyor. 

 “Güvenli Turizm Sertifikasyonu” alan ilk kültür merkezleri belli oldu!


Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan edinen sonuca göre “Güvenli Turizm Sertifikasyonu”  nu alan ilk mekanlar: Semaver Kumpanya, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Bostancı Gösteri Merkezi, Mecidiyeköy Sahnesi ve Cinemaximum Zorlu Center olarak belirlendi.


“Güvenli Turizm Sertifikasyonu” alınabilmesi için de 133 tane kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. Sanat merkezlerine gelen ziyaretçilerin; Koronavirüs bulaşma riskinin azaltılması, hijyenik ortam ve güvenlik bunların en başında geliyor. Sertifika almayı isteyen kültür sanat merkezlerinin, tüm departmanları için hijyenik kuralların uygulanması protokoller hazırlaması gerekiyor. Ziyaretçilerin anlık kullanacağı ekipmanların dezenfeksiyon işlermleri, lavaboların dezenfeksiyonu, salonların dezenfeksiyonu  ve broşür-kitapçık gibi izlencelerin poşetli olarak görevlinden alınması gibi hususlar da mevcut.
 

Yorumlar (0)