Hakkari’de bir ilk: Heykel sergisi açıldı

Hakkari’de ilk kez bir heykel sergisi açıldı.

KÜLTÜR-SANAT 22.12.2020, 16:30
Hakkari’de bir ilk: Heykel sergisi açıldı

Hakkari Ekin Sanat Galerisi’nde açılan heykel sergisine şehrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle davetliler katıldı.

“Hakkari’de bir ilk”

Taş, “Güzel sanatların çok özel bir dalı olan heykel sanatının tanıtımını bizlere Firdevs Hoca anlattı. Hakkari’de bir ilk bu ve ilk kez heykel sergisi açılıyor. Burada değişik dallarda sergiler açıldı fakat heykel sergisi ilk kez açılıyor. Bu güzelliği bizlere yaşatan bu sanatı tanıtan Firdevs hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

“En aydın imamlar burada bulunuyor”

Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Firdevs Sağlam serginin Hakkari için bir ilk olmasının kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, “Umuyorum ki bu bir başlangıç olur. Daha öncesinde de burada kültür müdürlüğü ve diğer sanatlarla uğraşanların etkinlikleri var. Umuyorum artarak çoğalır. Sanatın kalbinin attığı bir şehir haline gelir. Atölyemizin sahibi bir imam. Heykele nasıl bakacak diye düşündüm fakat gördüm ki en aydın imamlar burada bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)