Cannes yöneticisinden Türk yapımları yorumu: "Etkisini yitirdi"

Yaklaşık 10 yıl önce Türk yönetmenlerin bir akım başlattığını kaydeden Cannes Film Festivali'nin yöneticilerinden Zakharchenko, "Son yıllarda bu akım etkisini yitirdi. Yeni kuşak Türk sinemacılar, yeni yapımlarla kendilerini göstermeli." ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR-SANAT 22.07.2023, 14:32 Hakan Öksüz
Cannes yöneticisinden Türk yapımları yorumu: "Etkisini yitirdi"

Cannes Film Festivali'nin yöneticilerinden Aleksandra Zakharchenko, TRT 12 Punto kapsamında düzenlenen "Ortak Yapım Marketleriyle Buluşma" paneline katıldı.

İlk kez TRT 12 Punto'ya katıldığını kaydeden Zakharchenko, "Proje çeşitliliği oldukça fazla. Uluslararası ortak yapımlara uygun bir ortam var. Etkinlikte gördüğüm yapımların potansiyeli de bir hayli fazla. Ortak yapım potansiyeli bulunan projeleri desteklemek istiyoruz." dedi.

Cannes ile ilgili planlar: "Alternatif finansman bulmaya çalışıyoruz"

Cannes Film Festivali ile ilgili gelecek planlarından bahseden Zakharchenko, "Alternatif finansman bulmaya çalışıyoruz. Film sektöründen insanlarla özel sermaye yatırımcılarını buluşturmak önemli. Film yapımcılarının Cannes'ın sistemiyle bütünleşmesine de önem veriyoruz." diye konuştu.

Türk yapımlarının potansiyeli

Türk yapımı film ve dizilerin potansiyeli hakkındaki görüşlerini aktaran Aleksandra Zakharchenko, "Şu an kendilerini göstermeleri için mükemmel bir zaman. Cannes gibi festivaller, Tüm yapımlarının tanıtımı için uygun ortamlardır. Türk yapımları, uluslararası ortamda zaten ilgi görüyor." ifadelerini kullandı. 

"Türk yönetmenlerin başlattığı akım zayıfladı"

Aleksandra Zakharchenko, Türk yapımı film ve diziler hakkındaki görüşlerinden de bahsetti. Türk yönetmenlerin yaklaşık 10 yıl önce bir akım başlattığını hatırlatan Zakharchenko, "Bu akım, son yıllarda zayıfladı. Yeni kuşak Türk sinemacılar, yeni bir akımın öncüsü olmak için ciddi yapımlar üretmeli." dedi.

Yorumlar (0)