7 asırlık evler yeniden kazandırılıyor

Dilovası'nda, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan'ın şehit edildiği evin de bulunduğu 700 yıllık tarihi yapılar restore ediliyor. Çalışmalar tamamlandığında, bölgenin turizm açısından canlanması hedefleniyor.

KÜLTÜR-SANAT 23.05.2024, 15:33 24.05.2024, 10:32 Melina Ay
7 asırlık evler yeniden kazandırılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenmiş 65 tarihi yapının restore edilip yeniden kullanılabilir hale getirilmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi tarafından hazırlanan proje hızla devam ediyor. Bu çalışmalarla tarihi dokunun korunması ve binaların yeniden kullanılabilir hale getirilerek turizme kazandırılması hedefleniyor. Projenin tamamlanmasının ardından Tavşancıl’daki tarihi evlerin birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapması planlanıyor.

“Dilovası bir tarih kentidir”

Devam eden projeleri yerinde inceleyen Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, “Dilovası, sanayi kenti olmasının yanı sıra aynı zamanda bir tarih kentidir. İlçemiz sınırlarında Osmanlı döneminden kalan 700 yıllık tarihi yapılarımız bulunuyor. Başlatılan yenileme çalışmalarıyla bu tarihi yapılarımız yeniden eski ihtişamlarına kavuşacak. Bu çalışmalarla birlikte ilçemizi turizme kazandırmış olacağız” dedi.

Tarihi dokuyu yenileme çalışmaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan'ın şehit edildiği ev, bir Osmanlı hamamı ve Tavşancıl evleri restore ediliyor.

Yorumlar (0)