Emeklinin ücretsiz tatil yapacağı şehirler belli oldu

Emeklilerin 15 Temmuz-15 Ağustos arası yurtlarda 7 gün konaklaması planlanıyor. Emekliler için Türkiye'nin en gözde tatil şehirleri Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Muğla'daki KYK yurtları mercek altına alındı.

YAŞAM 23.05.2024, 15:49 24.05.2024, 12:05 Şeyda Gül
Emeklinin ücretsiz tatil yapacağı şehirler belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki uygun yurtların bu yaz bir aylık dönem boyunca emeklilere ücretsiz ev sahipliği yapacağını müjdesini verdi. Böylece, milyonlarca emekli Akdeniz ve Ege'nin gözde turizm merkezlerinde ücretsiz tatil yapabilecek. Özel kartlarla alışverişlerde de yüzde 15'e varan indirim hakkından yararlanabilecek olan emekliler, Akdeniz ve Ege'nin en çok tercih edilen tatil beldeleri milyonlarca emekliye ücretsiz olarak kapılarına açacak. Böylelikle tüm emekliler, deniz, kum, güneşin keyfini çıkarmanın yanı sıra kültürel ve tarihsel zenginlikleri yerinde görme şansına erişebilecek.

İller belli oldu

Ekonomim'de yer alan haberde, emeklilerin 15 Temmuz- 15 Ağustos arası yurtlarda 7 gün konaklanmasının planlandığına yer verildi. Türkiye'nin en gözde tatil kentleri Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Muğla'daki KYK yurtlarını mercek altına alındığı ifade edilen haberde, söz konusu 5 ilde, toplamda yaklaşık 65 bin yatak kapasiteli 62 KYK yurdu bulunduğu ifade edildi. Bunların önemli bir bölümü de Alanya, Çeşme, Fethiye, Ayvalık, Kuşadası gibi deniz kıyısındaki doğa ve tatil beldelerinde bulunduğu kaydedilen haberde, Muğla'nın Fethiye, Ortaca, Milas, Antalya'nın merkez, Alanya, Manavgat, Kumluca, Gazipaşa, Serik, Aydın'ın Kuşadası, İzmir'in Çeşme, Urla, Bergama, Bayındır, Balıkesir'in Bandırma, Burhaniye, Manyas, Ayvalık, Gönen gibi turistik ilçelerindeki KYK yurtlarının hepsi ya da bazıları kuvvetle muhtemel bu yaz bir aylığına emeklileri misafir edileceği vurgulandı.

Yüz binlerce TL değerinde tatil bütçesi ayrıldı

Belirlenen illerdeki otellerin konaklama bedelleriyle kıyaslandığında emeklilere yüz binlerce TL değerinde tatil bütçesi ayrıldığı vurgulanan haberde, sezon ortasında Çeşme'de gecelik kişi başı konaklama fiyatı tesisin kalitesi ve yıldızına göre 3 bin ila 20 bin TL arasında değiştiği ifade edildi. Bu rakamların adı geçen diğer tatil yörelerinde de fiyatların benzer hatta bazı bölgelerde daha da yüksel olduğu aktarılan haberde, emekliler için hayata geçirilecek kart uygulamasına değinildi. Kart uygulamasına ilişkin zincir marketler ve giyim marketleri için çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

Yorumlar (0)