Bayraklar çekildi, turizm sezonu başladı

Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısıyla Mersin'de turizm sezonu, mavi bayrakların dalgalanmasıyla başladı. Hava sıcaklıklarının aniden yükselmesi, erken tatile çıkanları mutlu etti.

KÜLTÜR-SANAT 08.06.2024, 22:30 10.06.2024, 09:42 Melina Ay
Bayraklar çekildi, turizm sezonu başladı

Mersin, Türkiye'nin Akdeniz kıyısında yer alan ve 321 kilometrelik sahil şeridiyle dikkat çeken bir turizm cennetidir. Mersin'in sahilleri, tertemiz denizi, geniş kumsalları ve doğal güzellikleri ile anılmaya devam ediyor. Mersin'in sahilleri, hem doğal güzellikleri hem de çeşitli turistik imkanlarıyla Akdeniz'in incisi olarak turizm sezonunu başlattı.

Mersin, sahip olduğu uzun ve çeşitli kıyılar, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 41 plajdan 11'i, 30 kriteri yerine getirdiği için mavi bayraklı olarak hizmet veriyor. Haziran ayına girilmesi ve hava sıcaklığının bir anda artması ile turizmin canlanmaya başladığı kentte mavi bayraklar da çekildi. Kumsalı ve derinliğinin 200 metreye kadar sığ olması nedeniyle ailelerin daha çok tercih ettiği Erdemli Kumkuyu plajında da denizden getirilen mavi bayrak Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından göndere çekildi. Sezon yeni yeni başlamasına rağmen sıcak havayı fırsat bilen bir çok vatandaşın denize girmeye başladığı kentte yoğunluğun birkaç hafta içerisinde artmasının da beklendiği belirtildi.

“Şehirler arasında 8’inci sırada”

Vali Ali Hamza Pehlivan, mavi bayrak uygulamasının yeni tamamlandığını belirterek, bu uygulamanın plajın 33 farklı kriteri yerine getirdiğini kanıtladığını söyledi. Vali Pehlivan, bu uygulamanın üç farklı bakanlık tarafından da takip edildiğini vurguladı. Plajların kriterleri sağlaması karşılığında mavi bayrağa sahip olduğunu söyleyen Vali Pehlivan, “İlimizde 11 plaj mavi bayrak taşıyor ve bu sayıyla Türkiye'de en çok mavi bayrağa sahip şehirler arasında 8’inci sıradayız” dedi.

Her yıl denetimden geçiyor

Belirlenen 33 kriterin bazılarının zorunlu olduğunu ancak bir kısmının da rehber niteliğinde olduğunu belirten Pehlivan, bayrağın verilmesinin ardından işlemlerin bununla sınırlı kalmadığını söyledi. Pehlivan denetimlerin her yıl düzenli şekilde yapıldığını vurgulayarak, ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından da değerlendirildiğini sözlerine ekledi. Pehlivan açıklamalara ek olarak plajlardan her 15 günde bir su numunesi alındığını da hatırlattı.

“Yüzde 100 artıracağız”

Mersin'de 43 plaj bulunduğunu aktaran Pehlivan açıklamasını “Turizm paydaşlarımızla yakın bir toplantı gerçekleştirdik. Özellikle ilimizde faaliyet gösteren iş ortaklarımızla da bu konuyu ele aldık. Şu anda 11 mavi bayraklı plajımız var, yani 43 plajın yaklaşık dörtte biri mavi bayrak sahibi. Önümüzdeki süreçte bu oranı en az yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz. İlerleyen yıllarda ise bu rakamı iki katına çıkarmayı ve 41 plajı da mavi bayraklı yapmayı planlıyoruz” şeklinde sonlandırdı.

Yorumlar (0)