Yeni Kabine ilk kez toplandı: İşte masadaki konular

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, ilk toplantısına bugün saat 15.10'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak toplantı öncesi yeni bakanlar, Anıtkabir'e gidecek. Toplantıda ekonomi politikasına dair yol haritası ile gündemdeki diğer konular görüşülecek.

GÜNDEM 06.06.2022, 10:21 06.06.2023, 15:29 Hakan Öksüz
Yeni Kabine ilk kez toplandı: İşte masadaki konular

Seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu alması ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yarışını kazanmasının ardından bakan kadrosu yenilendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un dışındaki bütün bakanlar değişti. 

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyelerinden en çok dikkat çekenleri; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu. İçişleri Bakanlığına ise Süleyman Soylu'nun yerine Ali Yerlikaya getirildi. 

İlk toplantı öncesi Anıtkabir ziyaret edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün ilk kez bir araya gelen yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, toplantı öncesi Anıtkabir ziyaretinde bulundu. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı notu okudu. 

Toplantı saat 15.10'da başladı

Yeni üyelerden oluşan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, saat 15.10'da Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek toplantıda, yeni dönemde uygulanacak yol haritası ele alınacak. Ekonomide uygulanacak politikalar, deprem bölgesindeki çalışmalar, sınır güvenliği ile terörle mücadele gibi konulara öncelik verileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)