İşte yeni kabinenin ekonomi kurmayları

Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabine mensuplarını açıklarken yeni dönemde ülke ekonomisini yönetecek olan isimler de belli oldu.

EKONOMİ 03.06.2023, 23:50 05.06.2023, 09:21
İşte yeni kabinenin ekonomi kurmayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna, daha evvel bakanlık ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı da yapan Mehmet Şimşek atandı.

Daha evvelki kabinelerde bakanlık ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı görevlerini üstlenen Cevdet Yılmaz ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev alacak.


(Yılmaz)

Bakan yardımcıları kabineye girdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına KGM (Karayolları Genel Müdürü) Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı görevine ise Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Bakan Yardımcılığı koltuğunda oturan Mehmet Fatih Kacır getirilirken, Ömer Bolat ise Ticaret Bakanı olarak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne girdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Bakan Yardımcılığı yapan Alparslan Bayraktar olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında ise Vedat Işıkhan görevlendirildi.


(Bayraktar)

Yorumlar (0)