İYİ Parti'den bir istifa daha: Aytun Çıray, Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek istifa etti

İYİ Parti 27. dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yaptığı partisinden istifa ettiğini duyurdu. Çıray yayımladığı mektubunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerini iletti.

SİYASET 06.06.2023, 10:37 06.06.2023, 16:56 Şeyda Gül
İYİ Parti'den bir istifa daha: Aytun Çıray, Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek istifa etti

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından İYİ Parti'de başlayan istifa furyası devam ediyor. Daha önce pek çok kez İYİ Parti'yi seçim sonuçlarına ilişkin eleştiren İYİ Parti 27. dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray, çok ciddi eleştiriler yaparak yayımladığı mektubunda istifasını açıkladı.

İYİ Parti’nin kuruluşuna katılma kararının temelinde ülkenin adeta uçurumun kıyısına getirildiğine yönelik kaygıları olduğunu söyleyen Çıray, amacının ülkeyi girilen demokrasi ve hukuksuzluk krizinden çıkarmak olduğunu kaydetti. Bunun için de bir milli seferberlik ruhuyla, kuşatılmış muhalefete yeni bir parti ile destek olduğunu vurgulayan Çıray, amacın Türk milletini harekete geçirerek seçimleri kazanmak olduğunu belirtti. Çıray, açıklamasında "Bana göre, ülkemizi uçurumun kenarına getiren şey lâiklik karşıtı hareketler, TSK’ya yapılan yargı darbesi ve 15 Temmuz 2016 FETÖ damgalı kanlı ihanet girişimiyle başlayan süreçti" dedi. 

İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’nun desteğiyle TBMM'de grup kurdu

Türkiye’nin içine sürüklendiği girdapla birlikte sıkışan siyasetin demokratik açıdan çözümünün mümkün olduğunu savunan Çıray, merkezde Atatürk ilkelerine ve kurucu milli değerlere bağlı, bu ilkeler ışığında kuşatılmaya çalışılan CHP ile birlikte cumhuriyet için mücadele edebilecek özgürlükçü bir parti kurmak olduğunu savundu. 

"Bu duygu ve düşüncelerle kurduğumuz İYİ Parti, Sayın Kılıçdaroğlu’nun demokratik desteği ile seçimlere girerek TBMM’de grup kurdu" diyen Çıray, oy oranlarının gittikçe artan bir şekilde yükselmeye başladığını kaydetti.

İYİ Parti'de darbe ve tasfiye operasyonu

"Tam bu esnada derinden derine işlediği anlaşılan sinsi bir anlayış ile 20 Eylül 2020 İYİ Parti Kurultay’ında söz konusu hedefe ilk darbe vuruldu" ifadelerini kullanan Çıray, başta kendisine ve Özdağ’a olmak üzere İYİ Parti’de bir tasfiye operasyonu başlatıldığını söyledi. Bu krizin Sayın Özdağ’ın ayrılıp parti kurması ile sonuçlandığını vurgulayan Çıray, yarattığı etkiyi 14-28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadıklarının altını çizdi.

Akşener'in masadan kalkması

“Başıma tabanca dayasalar dahi kalkmam” denilen Millet İttifakı masasından kalkılmasını eleştiren Çıray, Türk toplumunda ortaya çıkan şok dalgasının sonunda İYİ Parti Genel Başkanı’na karşı bir öfke seline ve onunla arasında derin bir güven bunalımına dönüştüğünü vurguladı. Ortaya çıkan bu bunalımın ne yazık ki sadece İYİ Parti’ye değil cumhurbaşkanlığı seçim sürecine etkisi olduğunu kaydeden Çıray, dolayısı ile demokrasinin ve gençlerin geleceğine zarar verdiğini belirtti.

İYİ Parti’den istifa ediyorum

Çıray, istifa ettiğini "Kamuoyu bildiği için burada tekrarlamaya gerek görmediğim daha pek çok başka nedenden dolayı bugün itibarı ile kurucu Genel Sekreteri olarak yola çıktığım ve birçok görevde bulunduğum İYİ Parti’den istifa ediyorum" sözleriyle duyurdu. 

Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye teşekkür

Cumhuriyet ve demokrasi adına bu süreçlere katkıyla birlikte kendisine büyük bir hoşgörü ile destek veren Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Çıray, "CHP’lilere bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.

"Başta İzmir teşkilâtları olmak üzere İYİ Partililerle milli sorunlarda her zaman gönül birlikteliği yapacağımıza yürekten inanıyorum" diyen Çıray, Aziz Türk Milletinin ve İzmirli hemşerilerinin kendisini anlayacaklarından emin olduğunu vurguladı. 
 

Yorumlar (0)