Türkiye "İstanbul Sözleşmesi"nden çıkıyor

11 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan ve büyük mağduriyetler yaşanmasına neden olan İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanmasının yanlış olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, sözleşmeden çekilmek için hazırlık yapıldığını açıkladı.

GÜNDEM 02.07.2020, 13:21
Türkiye "İstanbul Sözleşmesi"nden çıkıyor

Avrupa Konseyi tarafından 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açılan ve Türkiye'nin de imza koyduğu "İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nden çekilme hazırlığı yapılıyor.

Sözde kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla hazırlanan ancak aile içi şiddeti daha da tırmandırıp büyük haksızlıklara yok açan sözleşmenin Türkiye tarafından imzalanmasının bir hata olduğunu kabul eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Sözleşmesi'nin nasıl ki usulüne uygun olarak imzalanmışsa, yine usulüne uygun olarak sözleşmeden çıkılabileceğini söyledi.

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan, büyük mağduriyetlere ve haksızlıklara yol açan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kesintisiz eleştiri ve beklentilere Ankara'dan ilk kez net bir cevap geldi.

Sözleşmeden Türkiye'nin çekilme hazırlığı yaptığını açıklayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından imzalanması yanlıştı. O zaman usulüne uygun imzalanmıştı. İmzalandığı dönem hangi usul ile imzalanıp yürürlüğe konulduysa aynı şekilde kaldırılacak." dedi.

Yorumlar (0)