Albayrak ailesine hakarete 16 gözaltı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın şahsına, eşi Esra Albayrak ve 1 günlük bebeğine yönelik hayasız paylaşımlarda bulunan 16 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında bir de tutuklama var.

GÜNDEM 02.07.2020, 13:52
Albayrak ailesine hakarete 16 gözaltı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yeni doğum yapan eşi Esra Albayrak'a ve hayata yeni gözlerini açmış bebekleri Hamza Salih'e sosyal medya üzerinden insanlık dışı hakaretlerde bulunan 16 kişi gözaltına alındı.

Esra-Berat Albayrak çiftinin dördüncü çocukları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da sekizinci torunları olan Hamza Salih'in doğduğu ve gözlerini dahi açamadığı ilk gün ahlaksız paylaşımda bulunan bir kişi de tutuklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 30 Haziran Salı günü dördüncü kez baba olmasından duyduğu heyecanı kamuoyu ile paylaşmak istemiş ve sosyal medya hesabından eşi Esra Albayrak'a teşekkür ederek, bebekleri Hamza Salih'e "hoşgeldin" demişti. Paylaşımının sonunda dua beklediklerini belirten Berat Albayrak'ın 4'üncü bebek sevinci basında geniş yer bulmuş, bebek ve annesi de dâhil, insanlıktan nasibini almamış bazı çapulcular tarafından sosyal medya üzerinden ağır hakaretlere maruz kalmışlardı.

8'inci torunu Hamza Salih'in dünyaya gelişi nedeniyle duyduğu sevinci yarım kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün ahlaksız paylaşımlara sert tepki göstermiş, sosyal medyada 1 günlük bebeğe bile hakaret edilebilecek kadar kimsenin özgürlüğünün olmadığını, sosyal medya konusunda mutlaka yasal düzenlemenin yapılacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir anlamda kişinin özgürlük alanının başka kişilerin özgürlük alanları ile sınırlı olduğunu kastettiği yasal düzenlemeler ise çarpıtılarak, "sosyal medya yasaklanıyor, özgürlükler kısıtlanıyor" yalanına dönüştürülmüştü.

Yorumlar (0)