"Türkiye ile savaşırsak sonumuz olur"

Tansiyonun sürekli yükseldiği Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin skandal çıkış ve tehditlerine sonunda bir itiraf eklendi.

GÜNDEM 26.06.2020, 12:25 26.06.2020, 12:45
"Türkiye ile savaşırsak sonumuz olur"

GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda "diplomasi kanallarının bırakılarak askerî bir çözüm aranması" ihtimali hakkında konuşurken bir itirafta bulundu.

"Türklerle savaş Helenizmin sonu olur!"

GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Doğu Akdeniz meselesinden kaynaklı olarak Türkiye ile girilecek bir savaşın Kıbrıs Helenizminin sonunu getireceği itirafında bulundu.

"Silah çekerken gerçekleri düşünmeliyiz"

"Türkiye ile savaş Helenizmin sonu olur" açıklamasının arkasında karamsarlığın yatmadığını, bilakis gerçeklik bulunduğunu söyleyen GKRY Lideri Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, "Silahlarınızı seçerken, gerçeklikleri göz önünde bulundurmalısınız." ifadelerini kullandı.

AB yetkilisi varken konuştu

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis bu açıklamaları, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles'in GKRY ziyareti sırasında yaptı.

Josep Borrell'den Türkiye'ye öfke dolu sözler!

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles ise, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Türkiye'ye öfke kustu.

"Sondaj faaliyetleri derhâl durdurulmalı"

Bölgedeki istikrarı artırmanın ve yükselen tansiyonu düşürmenin yollarını aradıklarını ileri süren Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles, Türkiye tarafından ortaya koyulan ekonomik münhasır bölgenin sınırlarının iyi niyet barındırmadığını, ayrıca Türkiye'nin mevcut sondaj faaliyetlerini derhâl durdurması gerektiğini savundu.

Yorumlar (0)