Yunanlar 180 derece döndü: Türkiye ile sıcak çatışma istemiyoruz!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in danışmanı Tanos Dokos, Türkiye ile sıcak bir çatışmaya girmeyi istemediklerini ifade etti.

GÜNDEM 11.06.2020, 09:48 11.06.2020, 10:54
Yunanlar 180 derece döndü: Türkiye ile sıcak çatışma istemiyoruz!

Yunanistan, Türkiye'nin Akdeniz'de uluslararası haklarını çerçevesinde petrol aramasından ve Libya'da yaşanan krize müdahale etmesinden her geçen gün biraz daha rahatsızlık hissediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ayasofya, ibadete açılsın" talimatı Yunanları iyice çıldırttı. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in danışmanı Tanos Dokos, önce sıcak çatışmaya hazır olunduğuna dair Türkiye'ye tehditler savurdu.

"En son istediğimiz şey sıcak çatışma"

Ulusal güvenlikten sorumlu danışman Tanos Dokos, birkaç gün sonra yaptığı açıklamada ise Türkiye ile sıcak bir çatışmaya girmeyi istemediklerini ifade etti.

Tanos Dokos, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Beşinci Delfi Ekonomik Forumu'nun bir panelinde, Yunanistan'ın en son istediği şeyin sıcak çatışma olduğunu belirtti.

"Bölgedeki aktörler durumu kontrol edemiyor"

Doğu Akdeniz'in "sıcak nokta" olduğuna dikkat çeken Tanos Dokos, bölgede pek çok aktörün yer aldığını ancak hiçbirinin durumu kontrol etmediğini kaydetti. 

Tanos Dokos, bölgede birçok aktörün bulunduğunu ama hiçbirinin durumu kontrol edemediğini aktararak, Avrupa Birliği'nin (AB) sıradan bir gözlemci olduğunu ve ABD'nin birçok iç sorun ile mücadele ettiğini söyledi. 

Libya ve Suriye'de de krizin yaşandığını hatırlatan Tanos Dokos, tek olumlu şeyin, mülteci akışlarının kritik düzeyde azalması olduğunu ifade etti.

Tanos Dokos, Türkiye ile iş birliğini harekete geçirmek amacıyla Avrupa Birliği'nin (AB) yeni yollar bulması gerektiğini de belirtti.

Yorumlar (0)