ABD'ye Ayasofya cevabı: Endişelenme!

Dışişleri Bakanlığı, Amerikalı özel temsilcinin Ayasofya ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

GÜNDEM 26.06.2020, 12:37
ABD'ye Ayasofya cevabı: Endişelenme!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Amerika Birleşik Devletleri'nin Dini Özgürlükler Özel Temsilcisi Büyükelçi Sam Brownback'in Ayasofya paylaşımına Twitter'dan cevap verdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran cevabında, "Endişelenme Brownback. Türkiye, kültürel ve dinî mirasını korumayı sürdürecek." dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Amerika Birleşik Devletleri'nin Dini Özgürlükler Özel Temsilcisi Büyükelçi Sam Brownback'in Ayasofya'ya ilişkin paylaşımına verdiği cevapta, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesi olduğunu, kullanımıyla ilgili herhangi bir kararın Türkiye'nin iç işi olduğunu belirterek, Türkiye'nin 18 dünya miras alanının korunmasına aktif katkı sağladığını hatırlattı ve "Endişelenme Brownback. Türkiye, kültürel ve dinî mirasını korumayı sürdürecek" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Dini Özgürlükler Özel Temsilcisi Büyükelçi Sam Brownback yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Ayasofya, dünyanın dört bir yanından farklı inançlara sahip milyarlarca inanan için muazzam manevi ve kültürel öneme sahiptir. Ayasofya'nın bugünkü statüsü korunmalıdır. Müze olarak herkesin erişebilirliği devam etmelidir. Bu konuda Türk hükümetine çağrıda bulunuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)