Yunanistan'dan itiraf geldi: Evet Erdoğan'ın elinde...

Yunanistan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını analiz ediyor. Erdoğan'ın dediklerini yapma ihtimalinin olup olmadığına dair Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, "Evet var. Türkiye'nin birçok imkânı var" itirafında bulundu.

GÜNDEM 09.06.2020, 15:08 09.06.2020, 15:23
Yunanistan'dan itiraf geldi: Evet Erdoğan'ın elinde...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TRT-1'de yaptığı açıklamaları analiz etmeye başlayan Yunanistan, Erdoğan'ın hidrokarbon sondaj sahalarıyla ilgili yaptığı açıklamanın gerçekleşmesinin mümkün olup olmayacağını değerlendiriyor.

Konuya ilişkin Open televizyonuna açıklamalarda bulunan Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, ülkesinin her türlü kötü senaryoya hazırlıklı olduğunu savunarak, Yunanistan'ın gidişata yönelik en kötü senaryo üzerinden plan yaptığını, en kötü senaryo hâlinde geliştirdikleri çeşitli ihtimalleri göz önünde bulundurduklarını, harekât hazırlık durumlarını güçlendirmek için en basit düzeyden aşama aşama başladıklarını ve bu yönde hareket etmeye devam ettiklerini söyledi.

"Yunanistan'ın tahrik olmaması, itidal ve sakinliğini koruması gerekiyor" ifadelerini kullanan Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, "Kendi gücünüzden emin iseniz, olanları sakin bir şekilde gözlemlersiniz" diyerek Türkiye'ye karşı güçlü oldukları imasında bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hidrokarbon sondaj sahalarıyla ilgili yeni açıklamalarını değerlendiren Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, Erdoğan'ın açıklamalarını dinlediklerini ve açıklamaların analiz edildiğini belirtti.

Erdoğan'ın istediğinin gerçekleşmesi için Türkiye'nin elinde bulunan imkanları incelediklerini kaydeden Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, Erdoğan'ın söylediklerinin ve isteklerinin arkasını getirme imkanı olup olmadığını analiz ettiklerini belirterek, "Evet var. Türkiye'nin birçok imkanı var fakat Yunanistan da elindeki imkanları geliştirebilir" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)