Süleyman Soylu: Hatay'da günlük 8 bin kamyon enkaz taşınıyor

İçişleri Bakanı Soylu, Antakya ve Defne ilçelerinde gerçekleştirilen enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 30.03.2023, 10:15 30.03.2023, 18:06
Süleyman Soylu: Hatay'da günlük 8 bin kamyon enkaz taşınıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde en fazla yıkımın yaşandığı Hatay Antakya Ovakent Mahallesi'nde kurulan çadırdaki iftar programına katılan İçişleri Bakanı Soylu, depremzedelerle beraber orucunu açtı.

İftar çadırında konuşma yapan Soylu, çadır kentlerde sağlık, eğitim, psikososyal destek ve oyun alanları gibi birçok alanda çalışmaların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Soylu, "Bütün konularla en ince detayına dek ilgileniliyor" diyerek şunları söyledi:

Bunu hem sorumluluğumuz gereğince yapıyoruz hem de hep birlikte büyük bir sınavın içindeyiz. Karşı karşıya kaldığımız bu imtihanda birlikteliğimizi güçlendiriyoruz. İnanıyorum ki buradan çok güçlü bir şekilde çıkacağız.

"Günlük toplamda 8 binin üzerinde kamyon yalnızca enkaz taşıyor"

Türkiye'nin şimdiye kadarki en büyük afetiyle karşılaştığının altını çizen Soylu, "Yalnızca depremin gerçekleştiği dakika itibarıyla 26 bin enkaz, 26 bin bina çökmüş oldu. Şu anda hasar tespitleri gerçekleştirildi." şeklinde konuştu.

Soylu sözlerine şöyle devam etti:

Hatay'da Antakya ve Defne'de günlük 8 binin üzerinde kamyon yalnızca enkaz taşıyor, 800 ekskavatör çalışıyor. Şu anda deprem bölgelerinde bina olarak %36'nın üzerinde bağımsız bölüm, hacim olarak da %50'nin üzerinde hem enkaz olmuş, yıkılmış hem de acil yıkılacaklar kaldırıldı ve döküm sahalarına getirildi.

Hatay Antakya'da belki bayramı 3, 5, 10 gün daha geçebiliriz ancak diğer yerlerde yıkılmış veya aciliyetle yıkılacak binaların tamamını yıkıp döküm sahalarına taşımış olacağız. Ardından ise ağır hasarlı binalara geçeceğiz.

Sonuna dek vatandaşlarla beraber olacaklarını kaydeden Soylu, depremzedelerin de Ramazan ayını kutladı.

Yorumlar (0)