Siyahi ABD'li Floyd'un öldürülmesine Erdoğan'dan kınama

Amerikalı siyahi George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesini kırayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katillerin hak ettiği cezayı almalarını istedi ve konunun takipçisi olduğunu söyledi.

GÜNDEM 29.05.2020, 09:22 29.05.2020, 09:43
Siyahi ABD'li Floyd'un öldürülmesine Erdoğan'dan kınama

Amerika Birleşik Devletleri'nde ırkçı beyaz polislerin kelepçeleyip yüz üstü yere yatırarıp boğazına basmak suretiyle boğarak öldürdüğü siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesine sert tepki gsöteren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cinayeti insanlık dışı, faşist ve ırkçı olarak nitelendirdi ve bu mentaliteyi sert biçimde kınadığını belirtti.

Resmî Twitter hesabından İngilizce olarak açıklama yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ırkçı ve faşist ABD'li polislerin şiddeti sonucu Amerikan siyahi George Floyd'un yaşamını yitirmesine ilişkin kınamada bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Minneapolis şehrinde siyahi George Floyd'un insanların gözü önünde vahşice, acımasız şekilde işkence sonucu ağır ağır katledilmesine yol açan ırkçı ve faşist yaklaşımın sadece tüm insanlığı üzmekle kalmadığını ve aynı zamanda tüm dünyada karşı durdukları adaletsiz düzenin en acı verici tezahürlerinden biri olduğunu belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize, yaratandan ötürü yaratılanı sevmeyi öğütleyen İslam medeniyetinin bir ferdi olarak bu insanlık dışı, ırkçı ve faşist mentaliteyi kınıyorum." dedi ve ekledi: "Nerede, ne şekilde, ne bağlamda olursa olsun Türkiye, daima insanlığa karşı her türlü saldırının karşısında olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Polisin boğarak öldürdüğü Amerikalı siyahi George Floyd

Erdoğan ABD'li polisin öldürdüğü George Floyd'u saygıyla andı

Rahmet peygamberi Hz. Muhammed (SAV)'in "Ne beyazın siyaha ne de siyahın beyaza üstünlüğü vardır" meyanındaki hadisini hatırlatan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ilke doğrultusunda ırk, ten rengi, dini, dili ya da inancı esas alan hiçbir ayrımda bulunmadan tüm insanlığın haklarına sahip çıkmak için mücadele etmeyi sürdüreceklerini duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî Twitter hesabından İngilizce olarak yaptığı paylaşımında, bu insanlık dışı katliamın sorumlularına verilmesi gereken cezanın verileceğine inandıklarını belirterek, konunun takipçisi olduklarını söyledi ve ABD'li polislerin boğarak öldürdüğü siyahi George Floyd'u saygıyla andığını, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade etti.

Polisin boğarak öldürdüğü Amerikalı siyahi George Floyd

Siyahi George Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı

46 yaşındaki Amerikalı siyahi George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te beyaz polisler tarafından gözaltına alınmış, elleri ters kelepçelenerek yüz üstü yere yatırılmış ve bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye feryat etmişti.

Polisin boğarak öldürdüğü Amerikalı siyahi George Floyd'un, olay yerine gelen sağlık personeli tarafından ambulansla götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdiği açıklanırken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği an be anlık görüntüler sosyal medyada yayılmış ve tüm dünya bu görüntüleri aynı dakikalar içinde izlemişti.

Görüntüler, Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahi vatandaşlara yönelik polis şiddeti tartışmalarını yeniden alevlendirerek Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde büyük protestolara neden olmuştu.

Yorumlar (0)