Polis şiddetini protesto ederken polis şiddetine uğradılar!

ABD'nin Minneapolis şehrinde polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren siyahi George Floyd'un ölümünü protesto eden yüzlerce kişiye, polis tarafından sert müdahale edildi. 

DÜNYA 28.05.2020, 09:41
Polis şiddetini protesto ederken polis şiddetine uğradılar!

Protestocular, önceki gün siyahi George Floyd'un yaşamını yitirdiği yerin yakınında bulunan 3'üncü bölge polis merkezinde akşam saatlerinde bir araya geldi. 

Polisin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı ve pek çok bölgeye giriş çıkışları kapattığı yerde toplanan protestocular, Floyd'un hayatını kaybetmesine sebep olan polislerin cinayetle yargılanması gerektiğine yönelik sloganlar attı.

Protestocular ile bazı noktalarda yakın temasa giren polislerin, yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullandığı fark edildi. 

Olaylar sürerken bazı protestocuların bölgede yer alan bir mağazayı ateşe verdiği, bir başka mağazayı yağmaladığı ve polisin bu bölgeye destek yollayarak göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulunduğu görüldü. 

Öte yandan, olayların halen sürdüğü bildirildi. 

Ne olmuştu?

ABD'nin Minneapolis şehrinde 46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye bağırmıştı. 

George Floyd'un kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği kaydedilirken, yoldan geçen vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntüler sosyal medya platformlarında yayılmıştı. 

Söz konusu görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını yeniden ortaya çıkarmış ve bir grup protestocu George Floyd'un öldürüldüğü kavşakta bir araya gelerek polis şiddetine tepki göstermişti. 

"Katil ırkçı Ku Klux Klan polisleri" ve “Nefes alamıyorum" yazılı dövizlerle polis merkezine yürümek isteyen kişiler, etrafta bulunan bazı dükkânların camlarını kırmış, bir polis aracına hasar vermiş ve protestoculara polis tarafından göz yaşartıcı gaz ile müdahale edilmişti. 

ABD Başkanı Donald Trump, Federal Soruşturma Bürosu ile Adalet Bakanlığına, George Floyd'un ölümüne yönelik soruşturmayı hızlandırması amacıyla talimat verdiğini duyurmuştu.

Öte yandan, olaya karışan 4 polis görevden alınırken, Minnesota Ceza Muhakemesi Bürosu ile Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) olayı incelemek üzere başlattığı iki ayrı soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)