AVM'leri canlı yayında ateşe verdiler!

ABD'nin Minneapolis şehrinde polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren siyahi George Floyd'un ölümünün ardından sokaklara dökülen binlerce protestocu, birçok market ile alışveriş merkezlerini ateşe vermeye başladı. Büyük alışveriş merkezlerini ateşe veren protestocular, o anları canlı canlı yayınladı. 

DÜNYA 28.05.2020, 14:44 28.05.2020, 14:51
AVM'leri canlı yayında ateşe verdiler!

ABD'nin Minneapolis şehrinde polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren siyahi George Floyd'un ölümünün ardından sokaklara dökülen binlerce protestocu, birçok marketi ile alışveriş merkezini ateşe vermeye başladı. 

ABD'nin Minneapolis şehrinde siyahi George Floyd'un, gözaltına alınmaya çalışıldığı esnada bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması sonucu yaşamını yitirmesi, şehir genelinde protestoların şiddetlenmesine yol açtı. 

Protestolar sırasında mağazalar, marketle ve dükkânlar yağmalanmaya başladı. Onlarca kişinin yaralandığı protestolarda, bir kişinin de dükkân sahibi tarafından vurularak öldürüldüğü görüldü.

Minneapolis şehrinin farklı noktalarında yağmalanan marketler, malların tamamen boşaltılması sonrası ateşe verildi.

Protestocular, sosyal medya platformları Twitter ve Instagram üzerinden koordine olarak şehrin birçok noktasında şiddetli eylemlerde bulundu. Büyük alışveriş merkezlerini ateşe veren protestocular, o anları canlı canlı yayınladı. 

Sokaklar, itfaiye ekiplerinin olay yerlerine gelememesi nedeniyle adeta cehenneme dönüştü. Bu durum, ülke genelinde polis şiddetine yönelik nefretin bitmesinin neredeyse imkânsız olduğunu gösterdi.

Yorumlar (0)