Trump: Arkama yaslanıp Minneapolis'e olanları seyredemem!

ABD Başkanı Donald Trump, Minneapolis şehrinde siyahi George Floyd'un polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitirmesini protesto eden kişilere uyarıda bulunarak, "Arkama yaslanıp ABD'nin muhteşem şehri Minneapolis'e olanları izleyemem." dedi. 

DÜNYA 29.05.2020, 09:39
Trump: Arkama yaslanıp Minneapolis'e olanları seyredemem!

ABD Başkanı Donald Trump, Minneapolis şehrinde siyahi George Floyd'un polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından başlayan protesto gösterilerinin şiddet olayları haline gelmesi nedeniyle kentin belediye başkanı ile eylemcilere uyarıda bulundu. 

ABD Başkanı Trump, Minneapolis şehrindeki protesto gösterilerinin 3'üncü gecesinde bir polis merkezinin yakılması ve bazı marketler ile alışveriş merkezlerinin yağmalanmasına tepki gösterdi. 

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkama yaslanıp ABD'nin muhteşem şehri Minneapolis'e olanları seyredemem." ifadelerine yer verdi. 

Minneapolis şehrinde "lider eksikliği" olduğunu kaydeden Trump, Belediye Başkanı Jacob Frey'in hızlı hareket edip şehri kontrol altına alması gerektiğini, aksi halde Ulusal Muhafızları gönderip işini kendisinin halledeceğini ifade etti. 

Trump, şiddet olaylarına dâhil olan protestocuları "eşkıyalar" olarak nitelendirdi. Protestocuların George Floyd'un anısını kirlettiklerini ve ben bunun olmasına müsaade etmeyeceğini belirten Trump, Minnesota Valisi Tim Waltz ile görüştüğünü ve kendisine "ordunun her zaman yanında olduğunu" söylediğini kaydetti.

Herhangi bir zorluk yaşanması halinde kontrolün sağlanacağını aktaran Trump, yağma başladığı zaman da silahların ateşleneceğine dikkat çekti.  

Ne olmuştu?

ABD'nin Minneapolis şehrinde 46 yaşındaki siyahi George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Floyd, gözaltına alındığı esnada bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle "Nefes alamıyorum" diye bağırmıştı. 

George Floyd'un kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği kaydedilirken, yoldan geçen vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntüler sosyal medya platformlarında yayılmıştı. 

Söz konusu görüntüler, ABD'de siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını yeniden ortaya çıkarmış ve Minneapolis başta olmak üzere pek çok kentte protestolara neden olmuştu. 

Minnesota Valisi Tim Waltz, acil durum ilan etmiş, polise yardım etmeleri ve durumu kontrol altına almaları amacıyla Ulusal Muhafızların sokaklara indiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)