Seçmen kütüğünün askıya çıkacağı tarih netleşti!

Yerel seçim takvimi 1 Ocak'ta başlıyor. Peki yurt içi seçmen kütüğü ne zaman askıya çıkacak? Seyyar sandıklarda oy kullanacak seçmenler ne yapacak? Seçmen kütüğü ne zaman kesinleşecek? Detaylar haberde...

GÜNDEM 20.12.2023, 14:00 Hakan Öksüz
Seçmen kütüğünün askıya çıkacağı tarih netleşti!

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçime doğru giderken partilerin çalışmaları hız kazandı. Seçim takvimi 1 Ocak itibarıyla başlayacak. Yurt içi seçmen kütüğünün askıya çıkacağı tarihin 4 Ocak 2024 Perşembe olduğu kaydedildi. Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 17.00 itibarıyla askıdan inecek.

Adresi kapandığı için ismi sistemde çıkmayan seçmenlerin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden son adres bilgileri, seçmen kütüğüne işlenecek. 6 Şubat'taki depremlerden dolayı "afet bölgesi" ilan edilen yerlerdeki ilçe seçim kurulu başkanlıkları, askı listelerinin nereye asıldığını duyuracak.

Seyyar sandıklarda oy kullanacak seçmenler ne yapacak?

Yatağa bağımlı olan kişilerin oy kullanabilmesi için www.ysk.gov.tr adresine girecek bir yakınları, seyyar sandık kurulu talep formunu indirerek muhtarlığa başvuruda bulunabilecek. İlan edilen süre içinde muhtarlık bölgesi askı listelerine itirazda bulunulabilecek. 

7 Şubat'ta seçmen kütüğü kesinleşecek

Seçmenlerin itirazlar hakkında ilçe seçim kurulu başkanı, 20 Ocak'a kadar karar verecek. Yurt içi seçmen kütüğünün kesinleşeceği tarih 7 Şubat olacak.

Yorumlar (0)