Sanat ekibi kovuldu, Altın Portakal Film Festivali iptal edildi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tartışmaların odağındaki Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu. Yazılı açıklamasında sanat ekibini suçlayan Böcek, "Sanat yönetmeni, festival yönetmeni ve sanat ekibinin görevine son verildi." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 29.09.2023, 22:15 29.09.2023, 22:34 Hakan Öksüz
Sanat ekibi kovuldu, Altın Portakal Film Festivali iptal edildi!

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali, seçkide yer alan "Kanun Hükmü" adlı belgeselde FETÖ propagandası yapıldığı gerekçesiyle tartışmaların odağına yerleşmişti. Tartışmaların ardından söz konusu belgesel, film seçkisinden çıkarılmıştı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, terör örgütü propagandası tartışmalarının gölge düşürdüğü festival ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Muhittin Böcek, festivalin iptal edildiğini duyurdu.

"Ekip, süreci yanlış yönetti"

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin uluslararası alanda önemli bir marka olduğunu kaydeden Böcek, "Yıllara meydan okuyan festivalimiz, bazı çevrelerin elinde malzeme edilemez. Buna müsaade etmeyeceğim. Sinema emekçilerinin hakkını yedirmeyeceğiz. Sanatsal manada güçlü olması için içeriği belirleyenler, sanat ekibi ile festival yönetmenidir. Bu ekibin süreci yanlış yönettiği belirlenmiştir. Belediye olarak bir karar almak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu

"Sanat ekibinin görevine son verildi"

Festivali özüne döndürmeyi dileyen biri olarak yaşananları kabul edemeyeceğini vurgulayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Festivalimiz, kimsenin siyasi emellerine malzeme olmayacak. Tartışma konusu olan film üzerinden bize yöneltilen eleştirileri aynı şekilde iade ediyorum. Aldıkları kararlarla karmaşanın yaşanmasına yol açan sanat yönetmeni, festival yönetmeni ve sanat ekibinin görevine son verildi. 7-14 Ekim'de yapılması planlanan festival iptal edilmiştir." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)