PKK propagandası yapıyorlardı… Tekirdağ’da 6 kişi tutuklandı

Tekirdağ’da, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü PKK ve alt oluşumlarının propagandasını yapan toplam 6 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı.

GÜNDEM 08.10.2022, 09:29 09.10.2022, 08:34
PKK propagandası yapıyorlardı… Tekirdağ’da 6 kişi tutuklandı

Tekidağ’da PKK/KCK ve PYD/YPG yapılanmalarına bir darbe daha vuruldu. Silahlı terör örgütlerinin kentteki faaliyetlerini deşifre etmek için çalışmalarını sürdüren Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 şüpheli kişinin sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü PKK ve alt oluşumlarının propagandasını yaptığını tespit etti. Yapılan incelemeler ve istihbarat çalışmaları neticesinde şahısların Şarköy, Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı ve Ergene ilçelerinde ikamet ettikleri belirlendi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildiler

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon sonucunda toplam 54 fişek, 1 tabanca, 1 adet örgütsel içerikli kitap, 80 adet uyuşturucu hap ve 4 adet de flaş bellek ele geçirildi. Kıskıvrak yakalanan 6 zanlı, ardından polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, sonrasında adliyeye sevk edildi. Zanlıların tamamı, mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 



Yorumlar (0)