Murat Kurum’dan HDP’ye: Siz dağ dersiniz, biz okul, üniversite…

Belediyelere kayyum atanmasına dair HDP’li vekillerin Meclis sıralarından yükselen seslerine karşı Kurum, “Siz çocukları dağa çıkarmaktan söz ediyorsunuz, bizler üniversite diyoruz. Farkımız bu” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 12.12.2021, 13:22
Murat Kurum’dan HDP’ye: Siz dağ dersiniz, biz okul, üniversite…

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2022 senesi bütçe görüşmeleri devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dün bütçelerine ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden vekillerden gelen soruları cevaplandırdı.

HDP’ye kayyum yanıtı

HDP grubunun sıralarından gelen kayyum ifadeleri Bakan Kurum tarafından sert bir dille yanıtlandı. HDP’li vekil Saruhan Oluç’un değerlendirmelerine karşı murat Kurum HDP’ye “Siz yakmak istiyorsunuz” dedi.

“Siz yakarsınız yıkarsınız, bizse yaparız”

Bakan Murat Kurum, “Sizler bütün Kürtler adına, Kürt kardeşlerimiz için konuşma hakkını kimden alıyorsunuz? Kim veriyor bu hakkı size, merak ediyorum. Sizler çocukları dağa çıkarmaktan bahsediyorsunuz, bizler çocuklarımız için okul, eğitim ev üniversite diyoruz. Siz yakıp yıkmaktan söz ediyorsunuz, biz yapmaktan.

Yakıp yıkanlar yapmanın ne anlam ifade ettiğini bilmezler, milleti memnun etmek nedir bilmezler. Demokrasi, demokrasi diyorsunuz. Eleştiri yapanlara sabredemiyorsunuz. Kayyum belediyelerinden söz ediyorsunuz. Ömrünüzü siz hep umutlanmakla geçirdiniz ve bundan sonrası için de umutlanmayla geçireceksiniz. Umutlarınız boşa çıkacak. Milletimiz size yetkiyi vererek terör örgütünü destekleyecek bütçeyi yaptırmaz, bunu izin vermez. Hala öğrenemediniz bunu.” dedi.

Yorumlar (0)