Muharrem Erkek yapılan itirazları paylaştı: 9,5 milyon seçmene çağrı

14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçim sonuçlarına dair açıklamada bulunan CHP'li Muharrem Erkek, toplamda 7 bin 94 sandığa itirazda bulunduklarını dile getirdi. Erkek, 9,5 milyon seçmene de çağrı yaptı.

GÜNDEM 17.05.2023, 11:30
Muharrem Erkek yapılan itirazları paylaştı: 9,5 milyon seçmene çağrı

Milletvekili seçimlerinde 4825 sandığa, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 2269 sandığa itirazda bulunduklarını paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 9,5 milyon seçmene de ikinci turda gerçekleşecek seçimlerde sandıklara gitme çağrısı yaptı.

“Bütün oyları takip ediyoruz”

Genel Merkez'de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkek, "14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerde yurtdışında 9 bin 593, yurtiçinde 192 bin 214 sandığımız bulunuyordu. Bu sandıkların hepsinde ıslak imzalı sandık verilerini tutanaklı şekilde sisteme aldık. 2269 sandık tutanağında normale göre farklılık belirledik. Bunların tamamına itiraz yapıldı. Milletvekilliği kapsamında 4825 sandıkta farklılık belirledik. İYİ Parti ve CHP aleyhine. Bütün bunların itirazları tamamlandı. Genel verileri değiştirmeyecek şekilde de olsa bütün oyları izliyoruz" dedi.

Seçmenlere “sandık başına” çağrısı

Geçersiz oy veren veya sandığa gitmeyenlere seslenen Muharrem Erkek, toplam 9,5 milyon seçmene çağrıda bulundu.

Erkek sözlerine şu şekilde devam etti: "9,5 milyon kadar seçmen ya iradesini ortaya koyamamış ya da sandığa gitmemiş. 28 Mayıs'ta günü daha kolay bir seçim gerçekleşecek. Şimdi tekrar seçime doğru gidiyoruz. Yeni bir karşılaşmaya çıkacağız. O nedenle herkes sandığa gitmeli."

Yorumlar (0)