Bakan Fidan'dan İran'a başsağlığı mesajı

Pakistan temasları sırasında kameraların karşısına geçen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için başsağlığı diledi.

GÜNDEM 20.05.2024, 10:24 21.05.2024, 08:54 Şeyda Gül
Bakan Fidan'dan İran'a başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan’ın başkenti İslamabad’daki temasları kapsamında Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile bir araya geldi. İkili ilişkiler ile 7. Pakistan-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi hazırlıklarının ele alındığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Bakan Fidan'dan İran'a başsağlığı mesajı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'dan gelen vefat haberlerinin derinden üzdüğünü belirtti. “Allah'tan rahmet diliyorum. Dost ve kardeş ülke İran'ın acısını derinden paylaşıyoruz” diyen Bakan Fidan, kaza haberini ilk aldıkları andan itibaren temas halinde olduklarını vurguladı. Türkiye’nin elindeki imkanların seferber edilmesi için uğraştıklarını kaydeden Bakan Fidan, “Kurumlarımız ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Ama maalesef sonuç bizi derinden üzdü. İran halkının başı sağ olsun. İran halkının başı sağ olsun. Kazada vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)