Moskova'ya Libya ve Suriye'yi görüşecek heyet gidiyor!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Akar ve MİT Başkanı Fidan'ın aralarında bulunduğu bir heyet, çeşitli temaslarda bulunmak için Moskova'ya gidiyor.

GÜNDEM 12.01.2020, 19:45
Moskova'ya Libya ve Suriye'yi görüşecek heyet gidiyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, çeşitli temaslarda bulunmak için Rusya'nın başkenti Moskova'ya gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çarşamba günü İstanbul'da bir araya gelerek gündemi değerlendirmelerinin ardından Moskova'ya gidecek heyet, burada Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası güvenlik konularını değerlendirecek.

Libya ve Suriye'de yol haritası için görüşülecek

Rusya'ya giden yetkililer, burada mevkidaşlarıyla bir araya gelecek ve hem Libya'da hem de Suriye'nin İdlib şehrinde devreye giren ateşkes süreçlerini değerlendirecek ve iki bölgedeki kirizin çözülmesi için izlenecek yol haritalarını oluşturmaya çalışacak.

ABD ve İran da değerlendirilecek

Moskova'ya giden Türk heyetinin burada İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi ve bu olayın ardından artan ABD-İran gerilimini de değerlendirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)