McGurk'ten "hadi ordan" dedirten S-400 açıklaması!

Türkiye'nin test etmeye başladığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi, ABD'nin eski DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'te karın ağrısına neden oldu. McGurk, Erdoğan'ın Beyaz Saray'da Trump ile görüşmesine atıfta bulunarak, "Erdoğan'ın Beyaz Saray'da Trump'ı ziyaret etmesinden tam 10 gün sonra Türkiye, yeni Rus S-400 füze sistemini test etmek için NATO uçaklarını uçurdu. Utanç verici" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 26.11.2019, 10:37 26.11.2019, 13:50

Ankara Valiliği, Pazartesi ve Salı günlerine atfen iki gün boyunca başkent Ankara semalarında Ankara Valiliğinin bilgisi dâhilinde Hava Kuvvetlerine ait F-16'ların alçak uçuş yapacağını duyurmuş ve vatandaşların paniklememesini istemişti. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre dün başlayan ve bugün de devam eden F-16 hareketliliğinin sebebinin S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin testleri olduğu öğrenildi.

McGurk sanki babasının uçaklarından bahsediyor

Türkiye'nin dün test etmeye başladığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) eski DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'te sancıya sebep oldu. Bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destekle tanınan Brett McGurk, sosyal medya hesabı Twitter'dan S-400'lerin test edildiğini belirten bir haber linki paylaştı ve F-16'ların oluşturduğu hava hareketliliğini yorumladı.

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin test edildiğinin bilgisini paylaşan Brett McGurk, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait F-16'lardan bahsederken sanki babasının uçaklarından bahsediyormuş gibi "NATO uçakları" ifadesini kullanması "hadi oradan" dedirtti. Brett McGurk paylaşımında "Erdoğan'ın Beyaz Saray'da Trump'ı ziyaret etmesinden tam 10 gün sonra Türkiye, yeni Rus S-400 füze sistemini test etmek için NATO uçaklarını uçurdu. Utanç verici." yorumunda bulundu.

"NATO uçakları" vurgusunun altındaki ahlaksız anlam!

Bölücü terör örgütü PKK/YPG dostu Brett McGurk'ün paylaşımında Türkiye'ye ait F-16'lardan bahsederken "NATO uçakları" ifadesini kullanması büyük ve ahlaksız bir mana taşıyor. McGurk'ün "NATO uçakları" vurgusunun altında "Türkiye'nin Rus S-400 füze sistemini NATO uçaklarına karşı kullanmaya hazırlandığı" iması bulunuyor.

Amerika başta olmak üzere hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin NATO'nun en önemli üyelerinden olduğu vurgusu dışında Türkiye'nin üyeliğin başından bu tarafa NATO'nun en sadık üyesi olduğu ve terörle mücadelede en etkin konumda bulunduğu bu ülkeler tarafından da biliniyor.

Yorumlar (0)