Türkiye S-400'leri ilk kez test etti

Dün Ankara Valiliği, bilgileri dâhilinde iki gün boyunca kent semalarında Hava Kuvvetlerine ait F-16'ların alçak uçuş yapacağını duyurdu. Haber7.com'un haberine göre uçuşlar, yeni alınan S-400'lerin test edilmesiyle ilgili. Savunma sanayii kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bugün ve salı günü S-400'lerle ilgili test yapılacak.

GÜNDEM 25.11.2019, 10:53 25.11.2019, 14:20

Ankara Valiliği, bilgileri dâhilinde iki gün boyunca Ankara semalarında Hava Kuvvetlerine ait F-16'ların alçak uçuş yapacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
"Savunma Sanayi Başkanlığı koordinesinde yürütülen bazı projeler kapsamında 25 Kasım 2019 Pazartesi ve 26 Kasım 2019 Salı günü Ankara semalarında, Ankara Valiliğimizin bilgisi dâhilinde Hava Kuvvetlerimize ait F-16 savaş uçakları ve diğer hava araçları tarafından alçak ve yüksek irtifada test uçuşları yapılacaktır. Herhangi bir tedirginliğe yol açmaması bakımından kamuoyunun bilgisine sunulur."

"S-400'ler test ediliyor"

Haber7.com'un savunma sanayii kaynaklarından edindiği son dakika bilgilerine göre, bugün (pazartesi) ve salı günü yapılacak testin, yakın zamanda Rusya'dan alınan S-400'lerle ilgili olduğu öğrenildi. Güvenlik kaynakları Ankara'da hava savunmasına yönelik test aşamasında olan tek sistemin S-400'ler olduğuna vurgu yaparak, füze savunma sisteminin tam olarak kullanılabilmesi adına test aşamasının en kritik aşama olduğunun altını çizdi.

Sistemin hangi özelliği ya da özelliklerinin test edileceği ilgili kurumlar tarafından henüz açıklama yapılmazken, F-16'ların da yoğun hareketinden yola çıkılarak S-400'ün çok sayıda hedefin aynı anda S-400 radarları tarafından yakalanması ve çok sayıda hedefe aynı anda kilitlenme özelliklerinin test edildiği öngörülüyor.

MSB'nin (Millî Savunma Bakanlığı) pazartesi (bugün) ve salı günkü testlerin ardından, bu testlere ilişkin kamuoyuna bilgilendirme yapması bekleniyor.

Yorumlar (0)