MSB: YPG en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Türkiye'nin DEAŞ ile göğüs göğüse savaşan tek NATO ve Koalisyon ülkesi olarak Suriye ve Irak’ta 4 binden fazla DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdiği, PKK/YPG terör örgütünün ise Tel Abyad Hapishanesi’nde bulunan en az 800 DEAŞ’lıyı serbest bıraktığı bildirildi.

GÜNDEM 17.11.2019, 17:50 17.11.2019, 17:57
MSB: YPG en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktı

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, PKK/YPG terör örgütünün Tel Abyad Hapishanesi'nde bulunan en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktığı ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, DEAŞ tehdidine yüzlerce kayıp veren Türkiye'nin, bu teröristler ortaya çıktığından beri onlarla tereddütsüz bir iradeyle arazide yüzleşmiş tek ülke olduğu vurgulandı. 

Türkiye'nin sahada DEAŞ ile göğüs göğüse savaşan tek NATO ve Koalisyon ülkesi olarak Suriye ve Irak’ta 4 binden fazla azılı DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdiği kaydedilen açıklamada, PKK/YPG terör örgütünün Tel Abyad Hapishanesi’nde bulunan en az 800 civarı DEAŞ’lıyı serbest bıraktığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerini bölgeden silip atmayı hedefleyen Barış Pınarı Harekâtı ve son dönemde DEAŞ’ın sözde lider kadrosuna yönelik gerçekleştirilen operasyonların kararlılık göstergesi olduğuna dikkat çekildi. 

Yorumlar (0)